ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Задържаха мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Разследването е стартирало след подаден в ГДБОП сигнал и проведени оперативни действия по случая. В хода на операцията на територията на Русе са установени две от жертвите на трафика с цел сексуална експлоатация – на 19 и 22 години, държани против волята им на адрес в областния град.

В рамките на акцията е задържана 27-годишна от Монтана, чиято роля била да набира момичета за осъществяването на престъпната дейност. Малко по-късно е задържан и 31-годишният й съучастник от Враца. Извършени са претърсвания в домовете на двамата задържани. Според първоначалните данни набираните от тях момичета са били транспортирани в различни градове в страната, а престъпната им дейност е започнала в средата на месец юли миналата година.

На двамата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.1 от НК, а разследването по него продължава под надзора на Русенска районна прокуратура.

Коментари

Задължително поле