Георг Георгиев: Трябва да се мисли за по-крути мерки срещу Луковмарш

Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма на правителството

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев осъди провеждането на Луковмарш в събота вечер и настоя за по-крути мерки срещу провеждането на шествието от следващата година.

"Това шествие се провежда всяка година въпреки забраната на Столична община. Щом нормалният диалог среща такъв отпор и с особено подчертан цинизъм това шествие все пак се провежда, то може би трябва да се мисли за по-крути мерки срещу организирането на марша от догодина", каза Георгиев по БНР.

Според него организаторите на марша подхождат с особено познание по отношение на законодателството и винаги успяват да намерят начина, по който да го заобиколят.

"И тази година не успяхме да забележим върху тях фашистка или националистическа маркировка, което в някаква степен затруднява и органите на властта. В противен случай биха задържали лица, носещи такива знаци", заяви Георгиев.

"Ние много добре знаем какво се крие зад този марш, знаем какви са посланията му и какви са хората, които отиват там. На мен ми е много любопитно как един чужденец идва в България, за да почита български военнослужещ, въз основа на какво? Тъй като организаторите говорят, че това е марш в почит на български генерал", каза българският зам.-министър на външните работи.

Според него българското общество трябва да прецени по какъв по-яростен начин да дадем отпор на такъв тип изяви.

"Хората, които вчера бяха събрани на Луковмарш, много слабо осъзнават какви са последиците от него и… не знам дали сами разбират какъв е смисълът на думата патриотизъм. Ако в някакъв момент те си бяха дали сметка, че този Луковмарш е всичко друго, но не и в интерес на държавата, може би щяха да подходят към него по друг начин", каза Георгиев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България