Германия: Двама убити и четирима ранени при стралба в дискотека

Нападателят е иракчанин, няма данни за терористичен акт

Двама убити и четирима ранени е тъжната равносметка на стрелба в 4,30 ч тази заран местно време в дискотеката “Грей” в германския град Констанц, федерална провинция Баден-Вюртенберг.

Загинал е един посетител на дискотеката. Другата жертва е нападателят. Той е бил улучен от полицейски куршум при опит да избяга от местопрестъплението. Починал е малко по-късно в болница.

Ранените са четирима, сред които и полицай, но животът му е вън от опасност.

3w993qhighc0-bildОгън е открил 34-годишен мъж, мотивът все още не е известен, но по първоначални данни е бил личен. Престъпникът е бил известен на полицията мъж от Ирак, който от дълго време е живял в Констанц, но не е бил кандидат за политическо убежище.

След изстрелите срещу веселящото се множество е бил подаден сигнал в полицията. Незабавно са пристигнали униформени. Нападателят е открил огън срещу полицаите, те са отвърнали със стрелба. Мъжът е бил тежко ранен, малко по-късно е починал в болница.

Сред ранените е и портиерът на дискотеката, който се опитал да спре нападателя.

До този момент няма данни за извършен терористичен акт, заяви Фридрих Бецикофер от полицията в Констанц.

Следствените действия продължават, районът е отцепен, над него кръжат полицейски хеликоптери.

“Посетителите на дискотеката са успели да се спасят с бягство или са се скрили в сградата, опасността е отминала”, съобщиха в туитър от полицията в Констанц.

Свидетел на стрелбата заяви за германската новинарска агенция ДПА, че нападателят е открил безразборна стрелба срещу веселящите се в препълнената дискотека с пистолет. Свидетелят е видял само един нападател и успял да избяга с приятелите си. Според други очевидци стрелецът не е бил сам, което прокуратурата опроверга подобна версия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа