Тест драйв на HONDA CR-V пета генерация:  Динамичен при изпреварване и сигурен на пресечен терен (СНИМКИ)

Младеж, участвал в катастрофата на бул. „Сливница“, е шофирал след употреба на алкохол и канабис

Трима изнудвали мъж с позорящи снимки За два дни дал 1250 евро

15 души са арестувани при спецакция срещу битовата престъпност в Стамболийски

Отмениха концерт на Гвардейския ни оркестър като мярка срещу коронавируса

Диляна Попова съблазнява по бански (СНИМКА)

Първа жертва на коронавируса във Франция

Андрей Новаков в Белица: Строителството на АМ „Струма” продължава и няма риск от връщане на средства на ЕС

Дариткова: Осигурените българи могат да ползват болничен за карантина

Разследват незаконна сеч на 61 дървета Повалената гора е в землището на село Страхилово, община Полски Тръмбеш

Слагат лимит от 70 000 лв. за проектиране, за да избегнат обжалвания Представители на гилдията да участват в изготвяне на заданията за проектиране, предлагат архитектите

Певицата Дъфи: Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен с дни

Скандал в парламента между БСП и ГЕРБ заради данните за икономическия растеж в страната

Втори ден на ГКПП-Кулата мерят температурата на всеки идващ от Италия

Гришо показа как върти палачинки (ВИДЕО)

Германия ще даде 62 милиарда евро в модернизацията на железопътната си мрежа

Германското правителство във вторник взе окончателно решение да вложи 62 милиарда евро в модернизацията на железопътната си мрежа, като част от по-широк план за насърчаване на пътниците да изберат по-екологични възможности за обществен транспорт, предава AFP.

„Току що подписахме най-важната модернизационна програма в историята на Германия“, заяви транспортният министър Андреас Шойер, като добави, че „това е десетилетието на железниците“.

Освен огромната сума, която ще вложи държавата, еквивалентна на 69 милиарда долара, германският железопътен оператор Дойче Бан също ще налее допълнителни 24 милиарда евро в програмата за подновяване.

Инвестициите ще бъдат насочени към „замяна на остарели инсталации“, подобряване на достъпа за пътници с увреждания, както и за обновяване на железопътните мостове, поясни Шойер.

Директорът на Дойче Бан Рихард Луц също обеща да подобри точността на влаковете – ключово желание на пътниците, въпреки че той също призова за търпение с оглед на притесненията, които модернизирането на железопътния транспорт без съмнение ще донесе.

Да насърчи хората да се прехвърлят на влаковете, вместо да използват по-замърсяващите автомобили и самолети, е една от главните цели на правителствения климатичен пакет, който цели да намали въглеродните емисии на Германия с 55% до 2030 година в сравнение с нивата от 1990 година.

Като част от пакета цените на билетите за влакове се понижават, докато цените на самолетните пътувания се покачват, като се налагат по-високи данъци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.