Гимназията по електроника в Търново се сдоби с компютри за 19 000 лева

Средствата за високотехнологичното оборудване са отпуснати от МОН

Професионалната гимназия по електроника "А.С.Попов" във Велико Търново се сдоби с високотехнологично оборудване за 19 000 лева.Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката. Доставените компютърни конфигурации са с SSD хардуер и са последна дума на техниката.

"Закупуването на компютрите беше наложително, защото наличните в училището са от 2008 година и вече са морално и технически остарели. Новата техника ще подпомогне обучението на учениците ни.Имаме заявка от Международния съюз на превозвачите в Пловдив и от Българската стопанска камара във Велико Търново за подготовка на кадри по специалностите "Промишлена естетика и дизайн" и "Логистик спедитор", за каквито в момента има остър недостиг", обясни пред "Труд" директорът на училището Нели Николова.

Тя допълни, че с новото оборудване ще се образоват и средношколците от специалностите "Компютърна техника и технологии" и "Електрообзавеждане на транспортна техника". В училището са изградени два нови кабинета, които са снабдени с модерна апаратура със съдействието на бизнеса. В двете зали са вложени общо 100 000 лева. Там учениците се обучават в реална работна среда като придобиват практически учения.

"Като завършат обучението си, нашите възпитаници отиват на практика в гр. Франкфурт на Одер, Германия по проект и под ръководството на Уве Хопе, който е председател на Стопанската камара на Северна Германия", информира Нели Николова.

По думите и преди година с отпуснати от МОН 26 000 лева е бил закупен нов учебен автомобил от Германия за учениците от специалност "Електрообзавеждане на електронна техника". По учебен план те придобиват и шофьорска книжка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България