Гинекологът професор д-р Иван Козовски пред „Труд“: Трябва да кажем “Баста!” на всички полово-неутрални глупости по света

Добри Войников щеше да напише по-добре „пиеската“ за дистанционен секс при пандемия

Макар и да се отнася за Щатите, новината, че американският Конгрес става полово неутрален разбуни социалните мрежи и интернет пространството с различни коментари. Какво предстои на света след като това се случи, докъде ще доведе новата нормалност, за която всички говорят, какво става и с интимните отношения по време на пандемия. По тези въпроси разговаряме с известния гинеколог проф. Иван Козовски.

- Професор Козовски, тези дни една новина от САЩ шокира мнозина - американският Конгрес станал полово неутрален. Което означава думи, като „той, тя, майка, баща, леля, чичо“ и т. н. нямало да се използват в техния парламент. Разбира се, това си е работа на Щатите, но наистина разбуни духовете. Вие сте уважаван медик, как гледате на една такава бъдеща промяна, независимо къде се прави, виждаме, че и в Западна Европа напоследък се работи в тази насока?
- Дали Американският Конгрес ще бъде полово неутрален, разбира се, си е тяхна работа - четох, че вече е факт от 2-3 дни. Но ако ме питате аз какво мисля за това, ще ви кажа, че това са абсолютни глупости, за които обяснение имат само тези, които го въвеждат. Ще припомня известен факт. Римската империя се е разпаднала благодарение на дивашките племена, които я разбиха. Но една от основните причини тя да се разпадне е масовият хомосексуализъм и педофилия. В техните легиони не са мислели да се бият, а да се обичат. А най-голямата чест е било да се разхождаш с малко детенце за ръка, което си е педофилия. Атила и други варвари унищожиха империята. Но да се върна на въпроса ви - в света има два пола - мъжки и женски, и три рода - мъжки, женски и среден. Друго мнение, различно от това, е перверзно. И го казвам абсолютно категорично - аз съм лекар с 55-годишна практика, гинеколог при това. Баста на всички полово-неутрални глупости и идиотии!

- Професоре, но това е новата реалност, в която трябва да се научим да живеем - как ви изглежда един полово неутрален свят? Защото натам вървят нещата, първо в американския Конгрес, после в Европейския парламент и... навсякъде.
- Вече казах на това „Баста!“. И още - ние в България имаме право на мнение, защото американците са ясни на всички. Да, никой не отрича постиженията им и това, което са дали на света. Всички мечтаеха за тяхната демокрация, а какво стана сега - видяхме с очите си. Американците обаче обичат да си изнасят днешната им т. нар. „демокрация“ и знаем какво се случи по света с този износ - войни, цветни революции, развала на ценностите. Това ли искате и тук? Освен това, категорично съм против хомосексуализма, който искат да ни наложат пак отвъд океана, и да ни го покажат като нещо толкова „естествено“. Аз обаче съм за сурогатната (заместваща) бременност, но по строги индикации. Например: Ако собствената ти жена не може или не трябва да забременява. Така нареченото „джендърство“ с всичките му проявления, е изключително вредно, то е античовешко, не трябва да се приема, а и не е необходимо. Това само развращава хората и ги прави зависими от половите си необходимости. Никой не им забранява да са каквито искат - бинарни, небинарни, транс, но това нещо да се толерира и рекламира е престъпно.

- Покрай тези коментари за половия неутралитет, една новина приятно изненада - оказа се, че в България след първата вълна на пандемията са се родили повече бебета. Значи има и нещо положително от този COVID. Призивът да си останем вкъщи даде резултат и бейби бумът е налице. Това добра поличба ли е?
- COVID-19 е тежка инфекция от пандемичен вид и висок процент мортелитет. В миналото е имало доста такива инфекции, но не се разбра дали са предизвикани нарочно или са някакъв бич (като Атила), който ни наказва. Българското правителство преди 30-40 години е обещавало, че до края на 1989 г. трябва да се родят 90 000 деца. Това обещание не само не беше изпълнено, но след това през годините се раждаха по-малко и от 60 000 деца. Смятам, че през изтеклата година не са се родили повече деца, поради високия стерилитет, поради напусналите България млади хора, поради незадоволителното материално положение и други. Така нареченият „Бейби бум“ е неубедителен. Министерството на здравеопазването трябва да направи точна и подробна анкета за изминалата година. Ражданията обаче според мен ще бъдат пак около 60 000. А 30-40 раждания в повече не са повод за фанфари.

- В предишен наш разговор Вие казахте нещо много тревожно - че този вирус можел да увреди спермата на мъжа, когато е болен, разбира се. Защо смятате така и мислите ли, че това може да повлияе на плода?
- Убеден съм, че тежката вирусна инфекция, може да увреди спермата като всяка друга тежка инфекция. При увредена сперма се прибягва до дарителство. Увредената сперма може да причини морфологични дефекти на плода вътре маточно.

- Първоначално казаха, че няма доказателства коронавирусът да се предава по полов път, след това обаче китайски учени бяха открили вируса в тестиси на заболели от COVID мъже и заявиха, че вирусът може да се предава чрез секс. Кое смятате за по-вероятното?
- Смятам, че китайските специалисти имат право в заключенията си за начина на разпространение на коронавирусната инфекция. Никой специалист досега обаче не е отговорил еднозначно от къде тръгна тази инфекция, което е предпоставка за друга подобна инфекция, особено ако е нарочно провокирана. Въобще нещата около този вирус още са пълен хаос, макар че едва ли ще ни кажат всичко. Затова се раждат и конспиративните теории, в които обаче винаги има доза истина, макар и малка.

- Покрай тази пандемия възникнаха и доста въпроси, които събудиха насмешки, родиха много анекдоти, но кажете сериозно - безопасен ли е сексът по време на коронакриза? Все пак интимният живот в домашна блокада не е лесно нещо, но не означава, че трябва да се зачеркне напълно, нали?
- Сексът не е безопасен, ако единият от двамата има заболяването. При наличието на короназаболяване на единия или на двамата те трябва да се въздържат от директен полов контакт. Препоръчвам на всички да използват предпазни мерки например: презерватив или други. Предполагам, че вашите читатели ще се досетят за какви други мерки става въпрос. Нали знаете - вече говорят за трите неща за безопасен секс - маска, презерватив и дезинфектант. Вицовете и шегите по този повод не спряха - маската е преди всичко атрибут за порното или пък за карнавал. Но сексът нито може да се забрани, нито да се разреши, така че - да живее сексът. С маска или без - той е необходим за продължаването на света.

- Между другото, докато милиони хора по света бяха затворени по домовете си, Здравният департамент на САЩ издаде „Наръчник за безопасен секс по време на пандемия“. След публикуването на документа в интернет, той бе подложен на множество подигравки.
- Да, така беше. Според здравния наръчник най-безопасният секс бил със самия себе си, имаше препоръки за - да го кажем дистанционен секс - видео чат по телефона, камерата, сайта и какво ли не. Дистанционен секс - това е една хумореска! Знаете ли, че подобна съвременна „пиеска“ нашият Добри Войников щеше да я напише по-добре и то през 19 век. Извън кръга на шегата, но по-младите вече не знаят и не могат да общуват и това може да доведе до душевни травми при тях. Но затова има профилактични лекарства. Хората вече се питат сериозно - какво става с този свят. Ще ви призная, че и аз се питам. Полово-неутралният Конгрес, за който говорихме в началото, е доказателство за това.

- Как ви се струва - едно толкова интимно нещо като секса, да е публично обсъждано навсякъде в медиите, в повечето снимки, които по-младите публикуват в социалните мрежи, се търси голотата, сексуалното излъчване стана нещо като задължително. Да, знае се, че сексът продава, но това не е ли стресиращо по някакъв начин?
- Не трябва да е стресиращо, ако не се касае за проституция. Даже в някой случай е положително да се обогатява сексуалната култура чрез конкретните съвети и образни демонстрации. Но разбирам подтекста на въпроса ви. Да, днес има неистовото желание да си известен - особено сред юношите или тийнейджърите, както ги наричаме. Желанието им да се снимат в предизвикателни пози, да стават обсъждани и харесвани - сега вече му казваме лайквани (каква грозна дума в българския речник!), говори за някаква нова култура, но тя е неразбираема. Психологията на новото смартфонно поколение е потребителска и води само до някакъв неразбираем хедонизъм (наслада).

- Сред учениците се увеличава агресията, а те не се свенят да показват брутално в клипчета в социалните мрежи. Какво мислите като лекар?
- Ако нещата стигат до крайност, това е притеснително. Не е желателно, но както казах съветите могат да бъдат от полза, а в някой случай са и наложителни, иначе може да се стигне до перверзни полови връзки.

- Говорим за по-младите, но и възрастните не падат по-долу. Да припомним за един секс скандал точно преди Коледа, когато евродепутати бяха изловени в гей оргия с 20-ина мъже в Брюксел.
- Е, изглежда, перверзията и развратът по време на пандемия са особено популярни. Гей оргията или половата перверзия е крайно нежелателна и вредна, особено в дадения случай, където става въпрос за хомосексуализъм. Но тук дори става дума за нарушаване на епидемичните мерки от депутати. Как подобна случка да не предизвиква хората до отвращение, до липса на уважение към институциите, пък за европейските ценности да не говорим...

- Различната сексуална ориентация наистина се превърна в мода, тя се толерира в медии, във филми на Холивуд, рекламира се - особено смяната на пола и то сред юноши. Как ви се струва натрапването на тезата, че децата сами трябва да изберат от какъв пол са? Транс хората вече са новите медийни герои...
- От медиите разбрах преди време, че в Сан Франциско има около 1 милион хомосексуалисти и този град бил тяхната „столица“. Тяхна си работа, но ще кажа като лекар, че половите перверзии са нежелателни и в някои случаи водят до анатомични и психически увреждания. Бих казал, че подобно действие трябва да се инкриминира, включително с осъждане на разпространителите му. Не съм против свободната любов, но осъждам подстрекаването особено на децата към смяна на пола и с „невинни“ въпросчета като този - какъв/ва искате да бъдете - момче или момиче и други подобни идиоти. И всичко това се прави само за пари.

- Професоре, а знаете ли, че в Уикипедия броят на половете расте със страшна сила, някои ги преброиха чак до 73 и растат още - това нормално ли е?
- Това е не само смешно, но преди всичко е трагично. Освен ако не се включат полово различните животни, шегувам се. Казах вече, че има два пола и три рода. Много рядко се касае за т. н. хермафродитизъм или псевдохермафродитизъм, а в тези случаи се касае за тежки полови отклонения.

- Новата политкоректност и призив за полова, расова и верска толерантност родиха един главен виновник, посочен беше лошия герой днес - белият хетеросексуален мъж. Знаете ли, че в доста от последните холивудски филми точно той е лошият. Признак и търсене на какво е това?
- Белият хетеросексуален мъж с правилно полово поведение е образец за подражание. Този въпрос показва колко ниско е слязла половата култура в света. А Холивуд е ясен. Той е машината и средството за налагане на новата реалност. Затова и точно те се включиха като авангард в борбата срещу Тръмп. Известните срещу разума. И засега побеждават. Но това е само една от битките във войната.

- Извинете, но имате ли отговор на въпроса защо се прави това и каква е целта?
- Казах вече, че в Римската империя и в римската армия са широко разпространени хомосексуализмът и педофилията и те са една от причините тя да рухне и да бъде завладяна от варварските племена. Днешните разпространители също най-вероятно са такива. Но трябва да се знае, че ако тяхното мнение се разпространи, рано или късно светът ще загине. Това се прави от хора с болни мозъци и те са много опасни, защото са част от световния елит.

- Няма как да не ви попитам за ваксините срещу COVID-19. Българите обаче не са много ентусиазирани. Вече от някои страни се чуват данни за странични ефекти, дори имало и смъртни случаи. Разбира се, засега това са инциденти, но хората се тревожат. Какво мислите?
- Коронавирусната ваксина има странични явления и това не се крие. За смъртни случай след ваксинирането нямам конкретни сведения. Основните противопоказания за ваксинирането са: налично заболяване на организма или повишена чувствителност. Така че трябва предварително да се изследва ваксината. На всеки един от нас в различна възрастова група са правени определени ваксини, след като сме изследвани за чувствителност. Ваксините обаче са добро нещо и не бива да се отричат.

Нашият гост
Професор Иван Козовски е роден на 1 октомври 1938 г. във Варна. Известен акушер-гинеколог, дипломира се в Хумболтовия университет в Германия. Обявен за “Медик на 2000 г.” в България. Бивш депутат в 39-ото Народно събрание от НДСВ. Управител на Медицински център за асистирана репродукция “Варна ООД” в град Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта