Главен комисар Николай Николов: Отворено е движението на "Тракия" край Ихтиман след тежката катастрофа

Току-що се отвори движението на магистрала "Тракия" край Ихтиман след тежката верижна катастрофа. Това съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов на брифинг. Дим в региона доведе до усложняване на ситуацията. Петима са получили медицинска помощ. 3-ма са в болнични заведения .

"3-ма са по-тежко пострадали. От тях само един е с травма в главата, който го обработват в софийските болници в момента. Много тежка атмосферна обстановка. Надявам се, че до час ще нормализираме движението по магистралата", добави той.

Все още е затруднено придвижването. Сметището все още гори. "Горенето на сметището се дължи на процес на гниене. Сметището не е работещо", стана ясно на брифинга."Всички знаем, че сметището е проблемно, затова още през 2016 г. то е затворено", каза кметът на Ихтиман Калоян Илиев.

Надяваме се до час да се нормализира движението в участъка, каза пред журналистите директорът на ОДМВР – София старши комисар Николай Спасов.

„В 05.00 часа е подаден сигналът за катастрофата край Ихтиман. В инцидента са участвали 5 коли и един камион. 5 човека са пострадали“, обясни Спасов.

„Много е тежка ситуацията от гледна точка на атмосферните условия. Видимостта е нулева. За да запазим живота на хората е създадена организацията. Моля водачите да карат внимателно и да спазват указанията на полицията“, каза още Николай Спасов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България