Главният секретар на МВР Ивайло Иванов се срещна с шефовете на полицията на държавите от Залцбургския форум

Главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов участва в среща на ръководителите на полицията на държавите от Залцбургския форум в рамките на настоящото словенско председателство на инициативата. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Форумът се провежда в словенския курорт Бърдо при Кран. Основната тема на срещата е обмен на опит по отношение на полицейската дейност в отделните общности (т. нар. модел „Полицията в близост до обществото“), с цел оформяне на обща концепция и принципи, които да бъдат прилагани в целия Европейски съюз.

Моделите, използвани в отделните държави от Залцбургския форум, са сходни и се основават на едни и същи принципи - доверие между полицията и обществото, отговорност на полицията към обществото, адресиране на местните потребности в областта на сигурността, устойчиви партньорства с местните органи и неправителствените организации, комуникация и взаимодействие между полицията и обществото, повишаване на превенцията. Същевременно, съществуват и конкретни специфики и приоритети в отделните държави, които налагат конкретни действия в дадена общност. Обменът на опит и добри практики може да подпомогне подобряването на работата по тази линия във всички държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България