Глоба от 2500 лв. за три средни повреди, нанесени от бултериер

бултериер

Глоба от 2500 лева трябва да плати собственичка на бултериер, нахапал зверски 77-годишна съседка в търговищкото село Стража. Пострадалата жена едва оцеля, след като била хапана по цялото тяло, липсвали кожа и мускулни групи и състоянието й е било критично. Трагедията с възрастната жена стана през юни 2016г. в двора й, където била нападната от съседското куче.

Прокуратурата квалифицира травмите като три средни телесни повреди. Липсвали сухожилия и нерви на дясната предраменица, което довело до трайно затруднение движението на ръката. Тежките поражения по десния крак също причинили проблеми с придвижването.

Кучето е собственост на младо семейство. Първоначално за негов стопанин се обяви мъжът Калоян П. (33г.), но то се водело по документи на жена му. Тя е освободена от наказателна отговорност и й е наложена глоба, че не е предприела обезопасителни мерки при отглеждане на кучето и по този начин са причинени телесните повреди на възрастната жена. Собственичката на бултериера трябва да плати и над 580 лева разноски от досъдебното производство.

В деня на инцидента Калоян намерил нахапана съседката в двора й, след като кучето му се завърнало вкъщи с окървавен нос. Тогава той викнал спешна помощ и се обадил на сина й.

В двора му тогава имаше няколко кучета, които видимо не показваха агресия. Имаше версия, че жената е нападната от три четириноги, която беше отхвърлена. Бабата пък хранела кучетата, които идвали при нея и вероятно така се  е стигнало до нападението.

Решението за освобождаването от наказателна отговорност е на Районния съд в Търговище и подлежи на обжалване пред Окръжния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право