Глоба от 800 лева за шофьор за неподчинение на патрул и гонка с полицията

Районният съд във Велико Търново постанови 800 лв. глоба за мъж с начално образование и без работа за това, че шофирайки без книжка и в нетрезво състояние,не се е подчинил на стоп палка на пътен патрул и се наложило да органите на реда да го преследват, за да го спрат.

Случката е от 1 декември. При полицейска проверка край село Страхилово, Община Полски Тръмбеш патрулът подал сигнал със стоп палка за спиране на преминаващ лек автомобил „Опел”. Вместо да се подчини, обаче, водачът натиснал газта и създал опасност за живота и здравето на хората в колата и на пътя. Минути по-късно той катастрофирал, за щастие инцидентът се разминал без пострадали.

При извършената проверка е установено, че зад волана стоял неправоспособния П. М. на 31 г. от свищовското село Павел. При тестването му за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,13 промила.

Престъплението е извършено при пряк умисъл и с него не са причинени имуществени вреди, заключили магистратите от Районния съд във Велико Търново. Затова са одобрили сключеното между обвиняемия и прокуратурата споразумение и са присъдили на неправоспособния водач глоба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право