Говорителят на НСО за служителя, блъснал дете: До момента не е бил наказван, не е имал никакви правонарушения

Кадър от БТВ

Водачът на автомобила, който блъсна 14-годишното момче , е младши сержант с 4- годишен стаж. Това заяви говорителят на НСО Веселин Нинов, предаде БГНЕС.

„Водачът е достатъчно опитен, дисциплиниран, съвестен. До момента не е бил наказван, не е имал никакви правонарушения. Той не е квалифициран да вози охраняеми лица. Водачите на специализирани автомобили, какъвто не е бил участвалия в снощния инцидент, преминават по-взискателна подготовка. Автомобилът от снощи не е такъв специализиран автомобил“, обясни Нинов.

Инцидентът стана на 12 декември 2019 г. около 20.00 часа. Тогава автомобил на Националната служба за охрана /НСО/ с водач служител на НСО удря 14-годишно момче. Подробностите за инцидента са обект на досъдебно производство и по тази причина не могат да бъдат разгласявани, уточни Нинов.

„Използваме още веднъж случая да поднесем извинение от името на службата на родителите и близките на детето. Желаем му скорошно възстановяване. Дълбоко съжаляваме за този злощастен инцидент. Да кажем, че това може да се случи на всеки не е достатъчно. Както вече заявихме сме готови да поемем съответната отговорност, след като бъде приключено досъдебното производство, водено от Военно-окръжната прокуратура и бъдат установени всички факти и обстоятелства около инцидента“, каза той.

Коментари

Задължително поле