Година и три месеца за извършител на измама за 1260 лева

Снимка: Архив

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебно заседание споразумение, осъдиха мъж на една година и три месеца затвор заради измама.

Г. М. се призна за виновен за това, че на 13 октомври 2016 г. във Велико Търново при условията на опасен рецидив заблудил С. М., че ще заплати мобилен телефон и с това му причинил имотна вреда в размер на 1260 лева.

Във въпросния ден пострадалият пристигнал на гарата в Горна Оряховица по работа. Трябвало да отседне в хотел за една нощ, но не познавал града и потърсил някой, който да го откара до близък хотел. Така попаднал на обвиняемия и на негов приятел.Г.М. обяснил на пострадалия, че има дъщеря, на която иска да купи телефон на изплащане, но тъй като имал задължения към мобилните оператори, никой нямало да му продаде. Обяснил, че вноските щял да си ги изплаща сам. Любезно помолил потърпевшия да купи телефон на свое име, защото нямало кой друг да помоли, а искал да зарадва детето си. След като пострадалият се съгласил, тримата отишли до магазин на аператор във Велико Търново. Пострадалият сключил съответния договор, а обвиняемият дал парите за първоначалната вноска. После тримата се почерпили в близко заведение, като обвиняемият платил сметката, заради направената услуга. Веднага след това Г.М., който е осъждан, отишъл в магазин и продал мобилния телефон за 750 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право