Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 10 декември 2019

На 10 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 10.12.2019

Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Готвачът на Дани де Вито твори в IL Siciliano – новият ресторант в Свети Влас Стефано Стека ще пренесе традиционния вкус на Италия на българското Черноморие

Стефано Стека, един от най-добрите майстор готвачи в Лондон, ще пренесе традиционния вкус на Италия на българското Черноморие. Той ще открие в Свети Влас ресторанта IL Siciliano на 22 и 23 юни. Определени са два дни, защото преди заведението да отвори врати, към него има голям интерес, който надвишава капацитета му от 150 места.

Целият кухненски персонал в IL Siciliano ще бъде от италианци, познаващи до основи традиционните специалитети на полуострова. Затова не се изненадвайте от богатия избор на ястия, някои от които типично средиземноморски. Освен фетучини и талиатели, ще има различни видове морска храна.

Над 30 вида скариди ще включва менютo на ресторанта. Една от тях е червената. Според познавачи тя е и най-вкусната в света. В IL Siciliano Стефано Стека е предвидил специално карпачо от червени скариди. Менютo е добре замислено, защото майстор готвачът го подготвя със своя екип повече от месец.

Ресторантът ще предлага и вечерна програма. Тогава под звуците на лека музика гостите ще могат да се отпуснат, пиейки коктейли. Стефано Стека ще им предложи и наргилета с микс от тютюн, направен по рецепта на известния в Лондон наргиле бар Mamounia Lounge специално за ресторанта му в България.

Наргилетата са произведени в Египет, затова и са по-специални от обикновените. В горната им част има специална секция за натрошен лед. Чрез нея димът няма да дразни гърлото ви, защото ще бъде охладен. Заради високото им качество няма разпиляване на дима и има добра тяга.

Стефано Стаки Дани де Вито
Стефано Стека с Дани де Вито

Стефано Стека е световно признат кулинар. Той е готвил в кухнята на на прочутия италиански ресторант „Сан Доменико“, удостоен с две звезди „Мишлен“. Двете звезди са нещо като нобелова награда в ресторантьорството – получават е най-добрите от най-добрите.

Съдбата го отвежда в Лондон. Там работи в някои от най-известните ресторанти, докато накрая си отваря собствен. Неговите специалитети са сред любимите и на холивудските звезди. Стека е приготвял храна за комедийният актьор Дани де Вито, Мел Брукс, директора на „Формула 1“ Рос Браун и др.

Въпреки звездите на готвача ресторант на Стека няма да бъда префърцунено място с малки порции и високи цени, а ресторант, където можеш да хапнеш добре и да изпушиш най-хубавото наргиле в Европейския съюз.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.