Грабителят на жени Арапа остава в ареста

Снимка: ОДМВР-Шумен

Бащата на 4 деца проиграл откраднатото на хазарт

Пореден опит на обирджията на жени в Шумен Недко Маринов - Арапа да излезе от ареста завърши с неуспех. Обвиняемият за три грабежа ще продължи да търпи най-тежката мярка за неотклонение, реши окончателно във вторник Апелативен съд - Варна.

На 8 октомври миналата година 38-годишният мъж открадна дамска чанта в Шумен. В хода на разследването стана ясно, че е извършил още две посегателства над жени, като ги заплашвал с нож. Недко има девет осъдителни присъди за кражби и грабежи през годините.

Според държавното обвинение, няма основание за промяна на мярката за неотклонение. Разследването по делото е приключило и предстои произнасяне на прокурора. Тежкото семейно положение - 4 деца, не е попречило на бащата Недко да извърши престъпленията, а освен това той е проиграл част от присвоените средства на хазарт.

Доказателствата по делото сочат, че Недко е извършил престъпленията, за които е обвинен. Това е установено чрез разпити на свидетели, разпознавания и веществени доказателства. Съдът счете, че е налице опасност той отново да наруши закона, защото три от 9-те му предходни присъди са за грабежи. По настоящото производство обвинението е, че е действал в условията на опасен рецидив, като са включени три престъпни деяния, извършени в кратък период от време.

Коментари

Задължително поле