Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Жител на монтанско село намери гранати в полуразрушена сграда до двора си. Бомбите са иззети и обезвредени от специалисти от Отряда за борба с тероризма, съобщиха от полицията в Монтана.

Опасната находка е била открита във вторник в село Мърчево от 56-годишния Младен В. Мъжът се заел с поправка на покрива на селскостопанската си постройка, долепена до сграда в близкия двор. Под керемидите на съседския сеновал стопанинът забелязал три ръждясали гранати и веднага информирал полицията.

Пристигналите на мястото служители на МВР огледали откритите боеприпаси и извикали на помощ екип от Специализирания отряд за борба с тероризма. Спецченгетата установили, че гранатите – една нападателна и две отбранителни, са силно корозирали и много опасни. При засилени мерки за сигурност бомбите са били изнесени извън селото и взривени.

Според експертите гранатите са от времето на Втората световна война и най-вероятно са били скрити от някогашния собственик на къщата – бивш военен. Имотът обаче от години е останал без стопани и вече е запустял.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България