Гърция с нови мерки, наложи карантина на влизащите през ГКПП „Какавя”

От 16 август пътниците, които влизат в Гърция през ГКПП „Какавя” на границата с Албания, ще бъдат поставяни под задължителна 7-дневна карантина, а от днес се забранява преминаването на граничния пункт от 23.00 ч до 07.00 ч. От понеделник на пункта ще има медицински екип за тестване на пътниците. Това обяви на извънреден брифинг снощи заместник-министъра по гражданската защита на Гърция Никос Хардалиас.

До 31 август се удължава ограничението на броя присъстващи на обществени събития като сватби, кръщенета и погребения. Максимум до 100 души.

Интензивни проверки ще бъдат извършени във фабрики за производство на храни.

Според степента на епидемиологичния риск ще има локално ограничаване на работното време на увеселителните заведения.

През последните дни в Гърция се регистрира чувствително увеличаване на заразените с коронавирус, като днес бяха установени 121 нови случая, докато ден по-рано денонощният им брой беше 77.

„Имахме по-висок процент на внесените дела, отколкото в предишните месеци“, отбеляза и говорителят на министерството Сотирис Циодрас, когато границите на страната бяха отворени и добави: „Въпреки това, през последните седмици броят на случаите в страната се увеличава”.

Обръщение  до гражданите за коронавируса и необходимостта от спазване на мерките, за да се избегне нова вълна от епидемията в страната, се очаква днес от премиера Кириакос Мицотакис.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа