Дават на съд бабаит, убил мъж на улица във Вършец

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Монтана внесe в съда обвинителен акт срещу Н.Н. от Вършец за извършеното от него преди близо четири години убийство с особена жестокост, съобщиха от Апелативна прокуратура.

На 3 октомври 2015 г. 31 годишният тогава Н.Н. бил на сватба в Берковица заедно с роднини. След дълги наздравици през нощта той си тръгнал с други близки, сред които бил и брат му – Д.Н., чиято съпруга шофирала към дома им. Двамата били доста почерпени, но във Вършец влезли в местната дискотека „Найтаун“, където също пили. После единият брат си тръгнал, а Н. Н останал в заведението до 4:30 часа, когато излязъл и поел към църквата „Св. Георгий Победоносец“. На близко кръстовище имало паркиран патрулен автомобил със служители на МВР. На улицата към Н.Н. приближил К.И./(55 г./. Двамата се заговорили, после тръгнали заедно, но по пътя се скарали и Н.Н. започнал да псува, удря с юмруци и рита спътника си. Виковете на бияча били чути от брат му, който идвал със съпругата си, да го приберат. Укротен от роднината си, Н. Н. си тръгнал с него към дома им. Преди да си легне обаче Н.Н. накиснал в леген с вода два панталона и измил обувките, които той и брат му носили вечерта.

Междувременно служителите на реда забелязали, в близост до църквата, лежащ на асфалта човек и позвънили на телефон 112. Пристигналите медици и полицаите установили, че падналият е К.И. и е мъртъв. От съдебномедицинска експертиза в започналото разследване станало ясно, че причината за смъртта на К.И. е множествена травма в резултат на нанесените удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. Това довело до остра дихателна и сърдечна недостатъчност и настъпването на смъртта.

Наказателното производство срещу Н.Н. ще продължи в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право