Дадоха на съд 22-годишен за грабеж и убийство на таксиметров шофьор в Разград

Снимка: МВР - Разград/Архив

Младежът проиграл 20 лв. от грабежа на ротативки

Лишаване от свобода до 20 години или доживотен затвор очаква пристрастения към хазарта Сали П. (22 г.), който е предаден на съд за грабеж и убийството на таксиметров шофьор в Разград. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна, след като Окръжната в Разград внесе обвинителния акт срещу младежа в съда.

Както „Труд” писа , вечерта на 27 февруари тази година е подаден сигнал за катастрофирал таксиметров автомобил на пътя към село Дянково. На място служителите на МВР установили, че в храстите има труп на мъж с прерязана сънна артерия. Разследването установи, че последния курс на 63-годишния водач, чието тяло било открито, бил от автогарата, където качил млад мъж. В следващите часове беше съобщено, че сигналът за пътния инцидент е подаден от жена, която взела от мястото мъж, който откарала в Разград. Решила, че той е шофирал таксито и спряла да му помогне. Посочила къде го е оставила, след като той отказал да го води в болница. Младият мъж е бил заснет от камера в центъра на града към 21,38 часа и снимките бяха разпространени чрез медиите, за да търси извършителят. Той беше задържан към 17 часа на следващия ден.

От Апелативна прокуратура във Варна припомнят, че арестуваният за убийството, се е върнал от Германия пет дни преди да извърши жестокото престъпление. Парите, които донесъл от там, проиграл на ротативки. Вечерта, когато наел таксито, тръгнал уж към село Дянково, където имал роднини. Седнал зад шофьора и по пътя извадил нож, с който нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача. Човекът опитал да се отбранява и ръцете му същи били нарязани. Сали извлачил тялото в храстите, а от сенника на таксито взел 20 лв. и мобилния телефон на убития. После се качил в преминаващата кола, а в Разград проиграл и тези пари. Отишъл в дома на приятелката си, където били намерени част от окървавените му дрехи. Шубата, с която бил облечен, както и телефонът, опитал да изгори на стълби към кв. „Орел”, където нощувал, а в последствие бил и задържан.

Даденият на съд нямал и основно образование.

Предстои да бъде насрочено делото за убийството.

Коментари

Задължително поле