Дават 375 хил. долара за дом в САЩ

Много хора, които продължават да живеят под наем в САЩ, започват да мислят, че никога няма да придобият собствен дом.

Много хора никога няма да имат собствен имот

Не могат да си позволят кредит

Средната продажна цена на старите жилища в САЩ е 375 700 долара, съобщава агенция “Блумбърг” като цитира данни на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR). Наличното предлагане на стари и нови жилища на пазара е по-малко от търсенето, затова цените на имотите остават твърде високи за голяма част от младите хора.

За първи път над половината от представителите на поколението Y (родените между 1980 и 2000 г.) в САЩ имат собствен дом. Останалите смятат, че жилищната собственост е все още извън възможностите им, пише “Блумбърг”. Делът на хората на възраст от около 20 до 40 години, които имат собствен дом, е достигнал 51,5%, показват данни от преброяване на населението в САЩ. Но придобиването на жилище за голяма част от тях е било огромно усилие.

Много хора, които продължават да живеят под наем, започват да мислят, че никога няма да придобият собствен дом. Близо една четвърт от представителите на поколението Y планират да живеят под наем завинаги. Повечето представители на поколението Y, които не са собственици на жилище, казват, че не могат да си позволят покупка в момента, защото нямат налични пари за първоначална вноска или защото не могат да си позволят да плащат месечните вноски по ипотечен кредит.

Около 67% от хората, които искат да имат собствен дом в даден момент от живота си, нямат спестени необходимите пари за първоначална вноска, а 18 на сто имат под 10 хил. долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти