Давос 2020 - Най-безполезната оргия на властта и богатите

Снимка: БГНЕС

Икономическият форум празнува 50 години с милиарди долари

Хотелската стая от 12 кв. метра в Давос струва $10 000 на нощ

Тази година Световният икономически форум (СИФ) отбелязва своята 50-годишнина. Четиридесет и девет безумно помпозни и наситени събития на СИФ се провеждат всяка година в Давос, Швейцария. Само през 2002 г., след 11 септември, той бе преместен в Ню Йорк, и парадоксално, от „съображения за сигурност“. Логиката на тази стъпка бе толкова нелепа, колкото и самият СИФ.

Приятели, трябва да посетите този прословут СИФ в Давос (21-24 януари), където хотелската стая от 12 м2 струва $ 10 000 на нощ. И там е напълно нормално, по покривите на къщите при температури под нулата, снайперистите да са навсякъде. Разбира се, това е за защита на около 3000 членове на „горните ешелони“. Огромна част от летището в Цюрих беше отцепено за частните самолети на „екологично осъзнатия елит“. Тръмп пристигна там на 21 януари, вторник сутринта, където „наблюдаващите самолетите“ с техните сложни бинокли и телескопи лагеруват в палатки почти на летището, за да бъдат първите при отварянето на вратите летището, и които ще „откриват“ пристигащите ВИП-персони с техните стотици частни самолети. Това е нормалното състояние на пълна безполезност и упадък на богатите. Дори Джордж Оруел не можеше да измисли подобно нещо, когато през 1948-а пишеше своята книга „1984“.

Тази година имаше около 130 високопоставени гости под закрилата на международното право, които и да са те. Освен това се очакваха и 5 кралски семейства, 22 президенти и 23 премиери. Те са защитени от швейцарската полиция и въоръжените сили с обща численост около 5000 души. Президентът Тръмп, в допълнение към своя контингент за сигурност, получи още около 300 човека от специалните сили за сигурност на швейцарската полиция, както и частен хеликоптер, докаран с военен транспорт от САЩ. Двата му дни в Швейцария струват на американските данъкоплатци над $ 3,4 милиона, без да броим служителите по сигурността и това са трохи в сравнение с всички разходи на около 3000 ВИП-ове от различен калибър на знаменитости и тези, които просто „искат да бъдат видяни“ и до болка да се отрият в „наистина важните“ хора. Какъв фарс!

Когато президентът Тръмп слезе по стълбата от „Борда на ВВС №1“, той веднага тръгна, при строги условия за сигурност, включително зорките очи на хиляди стрелци по покривите на летището, към своя хеликоптер, за да го транспортират като крал в Давос, където компания му правеше Грета Тунберг.

Защитата на това невероятно нелепо събитие е гигантска и струва милиони. Това е оргия на властта и парите на мъже и жени, които днес поръчват музиката в нашия западен свят. Или това, в което биха искали да им се вярва. И те могат да си вярват, ако вие не се събудите и не вземете юздите на управление в своите ръце, защото то е поставено на карта, а не е команден лост на свръхбогатите.

Говори се, че рискът за сигурността на президента Тръмп е дори по-висок днес, отколкото беше през 2018-а, когато за пръв път посети Давос. Това е заради постоянните заплахи от Иран и най-вече заради незаконното и безмилостно убийство на висшия ирански генерал Касем Сулеймани. Е, питате се, от кога убиецът заслужава такава защита? Освен, ако той не възнамерява да се самоубие, но Тръмп е въплъщение на егоцентризма и следователно, той няма да рискува своя живот.

Тези членове на СИФ просто ще продължат да ви ограбват, както го правят през последните 200 години. И те го правят толкова умело, че много от нас, „обикновените хора“ им се възхищават и изпитват страхопочитание да ги гледат как пристигат и си отиват с частните си самолети... ето колко ниско сме паднали. Но, приятели, никога не е късно да се събудите и отхвърлите тази глупост, незаслужаваща вашето внимание.

Програмата им е пронизана от лъжи и измами. Вижте официалния дневен ред, който се наричаше „Програма на заинтересованите страни за сплотен и устойчив мир“:

1. Как да решим насъщните климатични и екологични проблеми, които вредят на екологията и икономиката.

2. Как да трансформираме индустриите за постигане на по-устойчиви и приобщаващи бизнес модели, тъй като новите политически, икономически и социални приоритети променят структурата на търговията и потреблението.

3. Как да управляваме технологиите, довели до Четвъртата индустриална революция така, че да са от полза за бизнеса и обществото, като се минимизират всички рискове.

4. Как да се адаптираме към демографските, социалните и технологичните тенденции, които променят образованието, заетостта и предприемачеството.

Това е, което външният свят видя и чу какво се обсъжда. И обикновени хора - като теб и мен, и онези хиляди протестиращи срещу „промените на климата“, които са изминали десетки километри в сняг и студ, за да стигнат до Давос и да оставят своето послание: „Поемете отговорност - нашата планета гори“ на „големите птици“. Тези хора може би ще могат да чуят официален дебат за промените на климата, техногенно причинени от емисиите на въглероден диоксид и обещанията, че те - „големите птици“, ще оправят това.

Зад кулисите, извън обсега на „обикновените хора“, бе обсъден друг наратив. Нещо като комбинация как да се използва климата и фалшивата климатична пропаганда в комбинация с вредната, потенциално фатална G5, и идващата след нея радиационна технология G6, с четвъртата индустриална революция. Те обсъдиха също така генни, „биотехнологични, ГМО и много други революции, както и CRISPR - инструмента за редактирането на генома, който може селективно да промени ДНК на човек и на други живи същества.

Тези сили на командващата власт, комбинирани и обединени с разбира се, вечните войни, могат да променят хода на света. Една от ключовите цели на елита е да се намали световното население, за да може елитът да продължи да живее в просперитет, и да не споделя щедрите, но ограничени ресурси на Майката Земя със 7,7 милиарда души и да продължи да процъфтява, използвайки някои от презираните като роби, и да се отърве от всички останали.

Това звучи грубо. Но това не са мои думи, а на Хенри Кисинджър, най-търсения човек в света, все още жив, военен престъпник, рокфелеровски „учен“, член на Билдербергския клуб и упорит диригент на идеите на това „общество“, който още през 60-те години заяви, че основната цел на Билдерберг е да намали населението: „Депопулацията трябва да бъде висшият външнополитически приоритет за Третия свят, защото икономиката на САЩ ще се нуждае от големи и нарастващи количества минерални ресурси, идващи от чужбина, особено от по-слабо развитите страни“.

Това е всичко. Тъмният луциферски елит на СИФ може би е говорил за евгеника (бел. ред. - набор от концепции и практики в приложната генетика, целящи подобрение на генетичните качества на група хора). Ние не знаем това. Но като се отчете превъзходството на Запада и плачевната съдба на презряните хора? Като се вземат предвид способността на Вашингтон/Пентагона/НАТО за извънсъдебно унищожение с дронове, практически на всеки, който може да е заплаха за „националната сигурност на САЩ“, или по-скоро заплаха за глобалния елит в стремежа му да постигне пълномащабно господство, ние вървим към Третата световна война и тя може да унищожи всичко живо. Този елит знае, че няма да има победител в ядрената катастрофа и че той самият може да бъде унищожен. Но как тогава те ще се насладят на откраднатото богатство?

И затова те могат да изберат „меката“ версия за намаляване на населението - евгениката, в допълнение към постоянните, вечните и много доходоносни регионални конфликти и войни.

Ето за това става дума. Събудете се, хора, не вярвайте на фалшификатите на корпоративния финансов елит, независимо колко добре са направени, опаковани и представени, не се поддавайте на измамната му пропаганда. Никога не е късно, защото ние сме 99,99% срещу 0,01%. И не падайте в техния капан. Те, елитът, тази част от СИФ, иска да действате срещу собствените си интереси. Направете свое собствено проучване, и събере две плюс две. И спрете да гледате мейнстрийм медиите, защото те са в заговора и налагат една и съща лъжа. Защото малки групи с дълбоки и тъмни интереси им плащат милиарди.

*Авторът е сътрудник в Центъра за изследване на глобализацията в Монреал, Канада, икономист и геополитически анализатор, работил е преди това в Световната банка.

(Превод за “Труд” - Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле