Съдят управителка на фирма, измамила петима с фиктивни продажби на видеокарти

Търсенето на жилища в София се премества на север и запад Разширяват новото строителство извън южните квартали

Над 1 тон продукти е първото дарение за общинската хранителна банка

Изправят на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец Обвинителният акт срещу водача е внесен от Окръжната прокуратура във Велико Търново

Консулът ни в Хага събирал „такса“ коронавирус, уволниха го По 5 евро от българите, 10 - от чужди граждани

Мним доктор „ужилил“ старица с 1500 лева за лечение на брат и от коронавирус Апелативна прокуратура –Велико Търново взе на специален надзор делото за телефонната измама

Нови 43 досъдебни производства за нарушаване на карантината са под спецнадзора на Апелативната прокуратура в Търново Образуваните до момента дела са общо 91

За над 250 млн. лв. са почивките, резервирани през туроператори Повече от 200 000 души са засегнати от анулирани ваканции по време на извънредното положение

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов дари 200 предпазни шлема на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград

Трима от Сливен нарушиха карантината, двама отиват на съд по бързото производство

Коронавирусът е убил 3800 души в Иран

Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Установиха двама рекордьори по превишена скорост в Сливен

МВР издирва двама агресивни мъже във връзка с извършено престъпление

Путин пожела на Борис Джонсън бързо оздравяване

Да играеш на гоненица с карти Участниците следят онлайн движението на своето тесте

Дизайнът на Cards2Go

Хиляди млади българи са увлечени от т.нар. ескейп стаи – мистериозни помещения, в които за 60 минути участниците трябва да решат загадки, за да намерят изход и да излязат. Сега екипът, който преди 3 години създаде първата ескейп стая на Dextrophobia Rooms в България, стартира нова инициатива. Тя бе представена на първата Dextronight, която събра почитатели на ескейп рум преживяванията.

Новият проект се казва Cards2Go и представлява тесте от 55 карти с предизвикателства. Идеята е всички мисии да се изпълняват в градски условия и реално време. Картите са групирани в няколко категории – „Предай”, „Създай”, „Играй”, „Развий”, „Познай”, „Опознай”. Всяка съдържа предизвикателство, което провокира да бъдем креативни, общителни и добри.

„Карта от категорията „Създай” те предизвква да направиш нещо ново от неизползваеми неща, да го подариш на приятел или непознат заедно с картата, която след това се предава на трети човек, и така веригата продължава”, разказа пред „Труд” Александър Грозданов, един от създателите на инициативата.

Карта с „Опознай” изисква да се запознаем с повече хора и да бъдем по-контактни. „Пример за такава игра е да срещнеш някой на улицата, да го докоснеш и да му кажеш „Ти гониш”.Така може да се създаде най-голямата игра на гоненица в страната”, казва Александър.

Идеята за Cards2Go е вдъхновена от желанието на екипа да създаде нов проект, който да забавлява хората и да има положителен ефект върху тях. „След успеха на ескейп стаите усърдно търсихме нова инициатива, която да е мащабна. Подобен проект е имало преди години в САЩ и решихме да го направим и тук, като целта ни е да привлечем млади и активни хора, на които да дадем средство, чрез което да комуникират по лесен и забавен начин”, казва Александър.

Слоганът на проекта е „Изиграй си картите”, защото целта е да се изпълнят всички мисии и картите да бъдат предадени на други хора, които да продължат инициативата. Всеки участник може да следи докъде е стигнало неговото тесте чрез онлайн регистрация в сайта Cards2Go.bg.

Александър споделя, че връзката между ескейп стаите и играта с карти е в това хората да се забавляват и разнообразяват ежедневието си. „Смятаме, че двата проекта се допълват. Другото нещо, което ги свързва е, че както стаите, така и някои от картите изискват решаването на загадки преди тяхното изпълнение”.

Мистерията в ескейп стаите се крие в това хората да решават загадки и да преминават през поредица от предизвикателства, за да успеят да излязат навреме. „В стаите има много сценография, осветления, звуци. Случват се много неща, през които преминаваш, и всички те са една голяма комбинация, която затваря тази история, в която главният герой си ти”.

Първата стая екипът на Dextrophobia създава преди три години, днес има три такива в София и една в Банско. Името идва от думата „декстрофобия”, което означава страх от неща, които се намират отдясно. „Самата фобия леко навява нещо мистично и страшно, а съставката „екстра” като „екстрийм” е свързана с нещо екстремно, защото все пак има някакъв вид екстремен момент”, казва Александър.

Да решиш загадка за половин час

Всякакви хора преминават през стаите, най-вече млади на възраст между 20 – 29 г. Голяма част от отборите успяват да се вместят в рамките на определеното време и да излязат за 50-60 минути, а рекордът за най-бързо решаване на загадките е около 30-35 минути.

Александър споделя, че с екипа му се стараят да надграждат постигнатото и да създават нови проекти. Надяват се Cards2Go да придобие широка популярност. Имат планове да направят още стаи, които да забавляват и разнообразяват ежедневието на хората.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Много добре!
    Но направете нещо и за старите с бъстунчета. Те са по голяма аудитория 🙂

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.