Да си джиросаме кюфтетата в кошчето

За някои хранителни заблуди и самочувствието

Сезонът изисква промяна от килограмите до мелодрамите

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим...

Ползата от загубата ни научи на една нова дума, която никога не е била толкова популярна, както тези дни. Джиросване. Звучи като чумосване или други бабешки думи, с които сме израснали. Въпреки че джиросване ще се свие до специфичния си смисъл след преупотребата й, тя ще остане като един модерен лаф, с какъвто да се джиросваме по телефоните или по купоните.

Но джиросването на емоции става все по-обилно - тези дни видях приятели с по десет кг. отгоре, месата им капят над панталоните, а тениските са обли като описаните герои в първите редове на “Мамино детенце”. А сега, накъде братлета и секси онлайн мадами?

Телесно се вижда, че няма повече накъде, но сезонът налага и изисква промяна от килограмите до мелодрамите. И вместо да крякаме като мисирки и да лежим като тулупи, нека си джиросаме килограмите на пространството. Да се освежим, да отслабнем до степен да се харесаме, а от там да ни хареса и светът. Ако е важно за някого, искам да кажа, че самият аз по време на карантината отслабнах с повече от 10 килограма. Но това е напълно осъзнат избор, последователност, изпълнена с много лишения, но и завършила с благодарния ответ на огледалото.
Нека развия тук и някои хранителни заблуди, които карат хората да постъпват грешно пред хладилника. На първо място - заблудата, че закуската е най-важното хранене за деня. Пълни глупости. Таратанци, както би казал моят ротен от военното училище. Закуската може да бъде едно дълго кафе с мед, като не случайно препоръчвам меда, защото той може да задоволи чувството за глад и да даде енергия за времето до обяда. Ако питате мен, обядът може да бъде, а и трябва да бъде разглеждан не като три или четири порции включващи супа, салата, основно и десерт. Ако търсите бърз резултат, просто прескочете супата, таратора или всички буламачи като крем супите. Ако смятате, че салатата е едно невинно хапване, то отново сте в хранителна заблуда. Ако премълчим нитратите и изкуственото им отглеждане, то салатата служи за основа на много калорични храни, като сирене, кашкавал, добавки като сол, зехтин, а ако е тип Овчарска, вече имаме шунка и каквото там се сетите в допълнение. Може да се изненадате, но една богата салата съдържа огромните 500 до 700 калории.

И после кака Цанка от село Цанкова ливада ще се вайка, че “нищо не е яла” а не отслабва.

Напълно трябва да бъдат забравени (само ако искате да сте секси на плажа или по Витошка), десерти, уж невинни подхапвания, както и да държите хладилника празен след 18.00 часа. Към всичко това задължително трябва да се добавят разходки или ходене пеш, изкачване стъпалата и пълно отказване ползването на асансьор. И за да е ползата от казаното още по-голяма, препоръчвам да не приемате всичко това като временна диета, а като пълноценен начин на живот. Нека джиросаме кюфтетата си на кофата за смет.

Fashion idol

Бриджит Макрон

Несправедливо игнорирана, навярно заради възрастта и разликата в годините със съпруга й, Бриджит Макрон заслужава повече място в модните колони. Привлекателна е нейната скромност, съвпадаща с така или иначе бледия интерес към гардероба й, но той изобилства от много добри попадения. Като тази дипломатично стилна комбинация отиваща на фигурата на президентската съпруга на Франция, която е фотографирана при изпълнение задълженията си. Тоалетът е удачно съчетан с бежови аксесоари, към които може да бъде причислена и прическата. Този кадър е и съвет към дамите в нейната позиция и възраст как да употребят максимално добре онова, с което модната индустрия разполага.

Музика

Аврамов и Криси в нов дует?

В живота няма нищо случайно, казва Краси Аврамов, определян от почитателите си като Певецът-глас. Той визира звездата Кристина Димитрова, с която тези дни се срещнаха точно както се казва в песента. “Вървях един следобед” е кратко описание на спонтанната им среща. Двамата се засекли по бул. Витоша малко пред входа, където живее Богдана Карадочева. Енергиите на двете ярки зодии - Кристина е Лъв, а Краси - Скорпион, се уталожили чак след две поръчки аперол, когато плеснали с ръце и решили да направят дует. Че идеята е повече от осъществима говори фактът, че колегите вече са си разменили идеи, а текста вероятно ще напише Иван Тенев - заслужил агент и поет.

Истинската история на Меган и Хари

Лейди Колин Кембъл с нова книга

Писателката и звезда на световни риалити програми, лейди Колин Кембъл, завърши проект, с който уплътни изолацията. Останала в притежавания от нея замък Горинг, заедно с двете си деца Миша и Дима, аристократката успя за приведе в ред отдавна трупаните истории, които читателят ще открие в книгата за най-обсъжданите принцове. “Меган и Хари: истинската история” идва след дългия стаж на кралския биограф, дала на света още книги за принцеса Даяна, Кралицата Майка, Императрица Бианка и много други. Писателката обещава, че книгата ще бъде “пълна с разкрития”, но добави, че тя остава плътно обвързана със съдържанието на книгата, повече от която ще издаде когато издаването е по-близо до старта.

Коментари

Задължително поле