Двамата задържани за нападение над момичета в София остават в ареста

Двамата задържани за обира и нападението над момичета край хотел в София остават в ареста. Съдът им наложи постоянна мярка "задържане под стража". Като причина за решението си съдията посочи, че има реална опасност двамата младежи, които са съответно на 15 и 16-годишна възраст, да се укрият от органите на досъдебното производство, съобщиха от държавното обвинение.

Г.Б. и Т.З. са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 18.09.2023 г. около 02,00 часа на бул. „Черни връх“ в гр. София, са отнели чанта с 20 лева, документи и маратонки от владението на млада жена, като за това е използвана сила. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК. Обвиняемите бяха задържани за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Днес, 19.09.2023 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление и постанови спрямо Г.Б. и Т.З. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право