Двамата простреляни край Петолъчката са в кома, на командно дишане

Снимка: Архив

Стрелецът издирвал и дъщерята на жената, която го напуснала

Състоянието на двамата пациенти, които бяха простреляни на 12 май, остава тежко, съобщи в ранния следобяд в понеделник д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на областната болница в Сливен. И двамата са претърпели оперативни интервенции. В кома са, на командно дишане.

45-годишната Радост е била ранена в дясната част на главата. 58-годишният Любен е прострелян в долната челюст.

От Окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че се провеждат разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени множество експертизи, сред които балистични и съдебно-медицински.

Към момента все още няма категорично мнение защо 64-годишният Петър Димов от сливенското с. Трапоклово е насочил дулото на законната си ловна пушка за пернат дивеч срещу жената, с която живеел допреди седмици, и срещу съселянина си, а след това сложи край на живота си. От свидетелските разкази до момента става ясно, че във фаталния ден, преди да натисне спусъка срещу главата на Радост, е издирвал дъщеря й. За щастие, не успял да я намери.

И Радост, и Петър погребали половинките си и останали сами. Събрали се да живеят заедно преди близо четири години, в дома на мъжа в Трапоклово. Преди две седмици Радост го напуснала и се преместила при баща си в ямболското градче Стралджа. Там се прибрала да живее и дъщеря й.

Изоставеният Петър тежко преживявал случилото се. Според някои версии, причина за раздора между двамата станал отказът му да помогне материално на дъщеря й.

На 6 май ядосаният мъж отишъл в Стралджа. Вдигнал скандал. Има свидетелски показания, според които по време на скандала той заплашил Радост и дъщеря й с убийство. Те позвънили на тел. 112. Той избягал.

На следващия ден двете жени отишли до местното полицейско управление. Но инспекторът, който отговарял за техния квартал, бил в отпуска. И те, вместо да подадат писмена жалба, си отишли. Така се стигнало до ужасяващата неделя.

"Петър най-напред отишъл до пътен възел "Петолъчката", където Радост работела в заведение. Видял, че има много хора. Тогава с колата си заминал в Стралджа, за да намери дъщеря й, може би я обвинявал за раздялата с майка й. Слава богу, не е успял да я намери. Защото сега можеше да има още един прострелян човек... Като се върнал отново на "Петолъчката", е стрелял срещу Радост", разказаха източници, близки до разследването.

Накрая се прибрал в Трапоклово. И прострелял Любен, отново в областта на главата и отново от близко разстояние.

В селото разказаха, че между двамата имало стари вражди. Конят на стрелеца настъпал кучето на Любен и го осакатил. След дни конят бил намерен мъртъв. Предполага се, че е бил отровен. След това имало палеж на сено, на автомобилна гума.

В същото време близките на тежко ранения казаха пред медиите, че никой не е допускал как ще завърши срещата между тях. Мислели, че Петър отново щял да иска дребен заем.

След стрелбата по любимата жена и съселянина Петър се самоубил със същата пушка. Открила го непосредствено след изстрела негова родственица.

Още в първите часове след трагедията жители на Трапоклово бяха категорични, че между стрелбата срещу жената и мъжа няма никаква връзка. Те категорично изключиха някакви емоционални отношения между тях, които евентуално да провокират убийственото поведение на Петър. Това категорично бе потвърдено и от обвинението. От прокуратурата напълно изключиха и някаква връзка с местоработата му във винпрома в Карнобат, където го наели като шофьор на товарен камион.

В Трапоклово го описват като "земен, свестен и отговорен човек, който винаги помага при нужда". Какво се е отключило в него в последния ден от живота му, че да извърши два опита за убийство и да сложи край на земните си дни, все още има само догадки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право