Двамата руснаци, заподозрени за опита за убийство на Скрипал, посещавали многократно Женева

Двамата заподозрени руски граждани за опита за убийство на Сергей и Юлия Скрипал са посещавали многократно Женева, съобщи The Telegraph.

Двама руснаци от септември 2016 г. до март 2018 почти трийсет пъти са летели до Европа, като повечето полети са били до втория по големина град на Швейцария - Женева. Това се съобщава от източници в британското правителство пред изданието.

Според тях, установяването с кого заподозрените са се срещали в Женева сега е изключително важно и това е "ключът към текущото разследване". Съобщава се, че мъжете са пътували заедно или сами, като за този период са посетили Женева поне шест пъти и са прекарали общо няколко седмици в града.

В публикацията се отбелязва, че са били там включително през ноември-декември 2017 г., когато се проведе кръг от разговори за политическо уреждане на конфликта в Сирия в швейцарския град. След като мъжете са напуснали Лондон на 4 март тази година, техните руски паспорти, издадени през септември 2016 г., вече не се използват.

Вестникът отбелязва, че двамата са демонстрирали висок материален статус и са харчели сериозни суми за хотели и самолетни билети. В по-ранна публикация изданието пише, че заподозрените са се представили за бизнесмени от Санкт Петербург, за да получат визи за Великобритания.

Коментари

Задължително поле