Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Два варианта за преструктуриране на „Холдинг БДЖ“

Снимка: БДЖ

Два варианта за преструктуриране на „Холдинг БДЖ“ представиха транспортнят министър Росен Желязков и изп.-директор на холдинга Никола Василев.

Единият е холдингът да се влее в едно от дружествата – "Пътнически превози" или "Товарни превози" и на практика да изчезне.

А вторият е двете дружества да се управляват от транспортното минситерство и „Холдинг БДЖ“ да върши само управленски задачи – да отговаря за сградния фонд и продажбата на неоперативни активи.

Преструктурирането на "Холдинг БДЖ" и двете оперативни дружества – "Пътнически превози" и "Товарни превози" ще стане факт до октомври.

„Първият етап е двете дружества от еднолични дружества с ограничена отговорност (ЕООД) в еднолични акционерни дружества (ЕАД), което трябва да се случи до октомври 2020 г. В този процес трябва да бъде информирана НАП и да се стартира процес по оценка на активите“, обясни на народните представители от Комисията по транспорта Никола Василев, изпълнителен дирекор на „Холдинг БДЖ“.

Мотивите за промените е Законът за публичните предприятия, както и аргументът, че холдингът трябва да се съсредоточи върху своите цели, а голяма част от структурата му да отиде в двете акционерни дружества.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.