Двете сестри, намерили и върнали скъпи вещи, получиха награди

Двете сестри от ромския кв."Надежда" в Сливен, които намериха на улицата фотоапарат и таблет за близо 1300 лева и ги върнаха на собственика чрез полицията, получиха награди. Областният управител Чавдар Божурски се срещна със Зорка /20г./ и Христина /17 г./ в кварталното кметство.

Изказа им благодарност за честната постъпка и им подари по един таблет. "Постъпки, като вашата, заслужават уважение и трябва да бъдат поощрявани", каза Божурски на момичетата. Момичетата заявиха, че в семейството им са били научени да не посягат на чуждите вещи. И двете са завършили основно образование. По-голямата има две момчета на 2 и на 4 години, продължава обучението си в самостоятелна форма и вече е в 10-ти клас. И по-малката е семейна и наесен също ще продължи да учи. Сестрите могат да работят с интернет, но нямат собствени електронни устройства. Съпрузите им работят.

В навечерието на Великден и директорът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков отличи Зорка и Христина и им връчи ваучери за хранителни продукти в знак на признателност за проявената гражданска доблест.

От кварталния полицейски участък в ромското гето съобщиха, че не за първи път жители на "Надежда" са намирали скъпи вещи на улицата и са ги предавали на служителите на реда, за да бъдат върнати на собствениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България