Две години затвор за ученик, убил младеж в бой заради дрога

Окончателна присъда от две години затвор, получи момче от Лом, убило преди близо 4 години друг младеж във свада за наркотици, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Жестокото престъпление бе извършено през декември 2014 г. 15 годишният тогава Калоян Петков бил ученик в една от гимназиите в крайдунавския град и живеел с майка си и брат си, но често отсъствал от училище. Половин година преди трагичния инцидент Калоян бил регистриран в Детска педагогическа стая за шофиране без книжка и в пияно състояние, както и за употреба на наркотици. Дрогата тийнейджърът купувал от Алберт В., който учел в по-горен клас.

Заради неуредени сметки около покупката на наркотици обаче Калоян и Алберт се скарали и по-големият нанесъл побой на момчето. На 8 декември 2014 г. двамата си уговорили среща за изясняване на отношенията, но заради пламналия вече конфликт били придружени от братята си. За всеки случай Калоян и брат му взели със себе си две отверки.

Късно вечерта четиримата се срещнали пред училище в Лом, но между тях бързо избухнал скандал, прераснал в бой. Видял, че брат му е съборен на земята, Калоян извадил отвертка и нанесъл няколко удара на Алберт В. Единият от тях попаднал в главата на младежа и той се свлякъл на земята.

Уплашени, Петков и брат му избягали. Раненото момче било транспортирано в общинската болница, но въпреки усилията на лекарите, починало. Според медиците причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма.

През 2016 г. Калоян Петков бе осъден от Окръжния съд в Монтана на три години затвор, но обжалва наказанието. Последната съдебна инстанция постанови присъда от две години „лишаване от свобода“, която Калоян трябва да изтърпи при „общ“ режим. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право