Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Две пъстърви излязоха 1500 лв. на рибар

Две балкански пъстърви с общо тегло 460 грама излязоха 1500 лв. на риболовец. Въдичарят М.М. бил глобен по Закона за рибарството и аквакултурите, че ги е уловил в река Камчия край Велики Преслав, където любителският риболов на „балканката“ е позволен, но само на принципа хвани-пусни. Същото важи и за още много водоеми в страната по заповед на министъра на земеделието и масово това е указано със забранители табели.

Лошата слука сполетяла въдичаря на 26 юли 2018 г., а преди дни той обжалвал соленото наказателно постановление, но Районен съд – Велики Преслав го потвърждава.
М.М. бил засечен от върл привърженик на закона, член на риболовна организация, която зарибява реката и я пази на доброволни начала. В деня, когато рибарят бил излязъл на излет с приятел и 9-годишния си племенник, шуменецът В.В. преминавал в района и забелязал паркиран автомобил. Повървял и заварил детето край кофа с две вече мъртви пъстърви, а двамата рибари наблизо продължавали да мятат въдици. Направил видеозапис и обяснил на М.М., че задържането на улова е нарушение.

Отговорът бил „Ама аз само две рибки хванах“.

Доброволецът му казал на следващия ден да отиде в поделението на Агенцията по рибарство в Шумен за съставяне на акт. Уведомил и службата. Така рибарят се сдобил с акт, въпреки устните претенции, че не е сторил кой знае какво. Издадено било и наказателно постановление от началник-отдел „Рибарство и контрол” Русе.

Пред съда М.М. обяснил, че всъщност рибките били хванати от племенника му. Магистрати не приема тези доводи, в решението си посочват, че забраната е била и широко оповестена. Не приемат и че нарушението е маловажно. Рибарят може да обжалва и пред Административен съд в Шумен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.