Демби арестуван в Холандия за кражба (обзор)

Димитър Вучев и Коваленко Коваленков влезли в чужда къща. Старият кримигерой Димитър Вучев-Демби отново попадна в ареста. Този път той е задържан в Холандия за обир на жилище. Заедно с него е задържан и друг познайник на родното МВР - Коваленко Коваленков.

Двамата са спипани на 1 ноември, каза шефът на Националната полиция Христо Терзийски. “Това са изключително известни криминално проявени лица. Няколко пъти в годините назад сме давали информация за лицата, че са били обвинявани в различни по вид престъпления”, допълни Терзийски. Той уточни, че Димитър Вучев има 11 криминални регистрации за различни престъпления, предимно за наркотици. Аверът му пък е известен на МВР с кражби и има 28 регистрации.

“С наша помощ лицата са задържани и в момента се намират в предварителен арест в град Алкмаар. Те са задържани непосредствено след извършването на взломна кражба в къща”, обясни гл. комисар Терзийски. За последно Демби бе арестуван у нас през декември 2014 г. Той бе обвинен, че ухапал полицай по пръста и за държане на близо кило марихуана. Малко преди това бомба гръмна в дома му. Вучев бе и свидетел по делото срещу Златомир Иванов-Баретата. Коваленко пък е известен с обирите си в хотелски комплекси в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право