На 27 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 27.01.2020

Баскетболната легенда Кобе Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер

Обявените за персона нон грата руски дипломати са напуснали България

Генералният директор на СЗО пътува за Китай във връзка с новия вирус

Нидерландия се извини за преследването на евреите

Коронавирусът мутира и става нелечим (ИНФОГРАФИКА)

11 елитни коне изгоряха при пожар във Врачанско

Четири реактивни снаряда се взривиха до американското посолство в Багдад

Оптична илюзия смая потребители в инстаграм

Националният консултант по вирусология проф. Ива Христова пред “Труд”: Тест за коронавируса ще имаме до месец

Жители на Ботевград протестират в подкрепа на кмета

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова пред “Труд”: Курсът лев – евро е гарантиран (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 27 януари 2020

Нов процес за убийство с бомба

Демографският срив като геноцид По раждаемост сме на 210-о място от общо 224 държави

Само в единение можем да се противопоставим на изчезването ни

България е в клинична смърт – топи се с 8 (дори и повече) души на час. През 1989 г. населението ни е около 9 милиона. Според справочника на ЦРУ, към месец юли 2017 г. сме 7 101 510 души. Оценката включва и двата (или повече) милиона, емигрирали в ЕС, САЩ, Канада и други страни, доколкото имената им фигурират в ЕСГРАОН и в избирателните списъци. Сходни данни сочат НСИ, Докладът за състоянието на националната сигурност през 2017г., приет от НС, прогнозата на „Евростат“.

Ясно е, че спрямо 1989 г., 1,9 милиона са намерили смъртта си. Демографската загуба е над 21 %. (За сравнение, изследванията на учени-османисти като Христо Гандев, Бистра Цветкова, Вера Мутафчиева, сочат между 1/3 до ? демографска загуба през стоте години следосманското нашествие). Или, темпът на загуба на българския генофонд днес е най-малко 2 пъти по-ускорен от темпа на загуба през първия век на османското иго. В близките години още 630 000 български граждани са на път да минат в отвъдното.

Доклад на ЕС сочи, че България надвишава средната за ЕС смъртност по 17 показатели, като при пет от причините (болести на кръвообращението; злокачествени образувания; мозъчно-съдови; на сърцето; състояния по време на бременност и раждане) страната ни е на първо място. Според Световната здравна организация (СЗО) тези заболявания се отключват от рискови и стресови фактори, породени от външни дразнители, нагнетяване на страх, неблагоприятна социална среда и пр. Особено сериозен фактор на риск и стрес е т. нар. енергийна бедност: според официалните (чувствително занижени!) данни, 30% от българските граждани не могат да покриват сметките си за ток, парно или твърдо гориво. И по този показател страната ни заема първо място в ЕС. В същото време, по раждаемост на 1000 души, сме на 210-о място от общо 224 държави. След като не е изложен на катастрофални природни бедствия, епидемии или войни как и защо българският генофонд намалява толкова мащабно?

Стресът и мизерията в България са фактори, изкуствено създавани и насилствено налагани против волята на хората. Оттук и изключително високата смъртност, която ни поставя сред държавите с най-мащабно лишаване от правото на живот. Провежда се „добре планирана смъртност“, споделя с мрачна ирония медиен коментатор. Което навежда на извода, че наложеният на страната ни модел в най-висока степен убива хора. След като населението ни е поставено в такива условия на живот, които да водят към неговото пълно или частично физическо унищожение, това деяние не попада ли в дефинитивното поле на понятието геноцид– престъпление, за което няма давност (чл. 416 от НК)?

А кой генерира тези фактори? Едва ли се оспорва, че тази политика е следствие от мафиотизиране на държавното управление през годините на т. нар. преход. Престъпността не само се инфилтрира, но напълно се е сляла с трите власти. Може ли някой да назове поне едно престъпление извършено у нас извън действието или бездействието на държавния чиновник?

Впрочем, организираната престъпност, тероризмът и фашизмът използват сходни методи, прийоми и практики като заплаха, нагнетяване на страх, принуда, насилие и др. Без използването на откровено терористични методи и практики престъпността не би могла да властва над милиони, да принуждава хората да ? се подчиняват. Когато ти прекъснат тока или те връхлетят гангстерите от т. нар. колекторски фирми и ЧСИ, почти сигурно е отключването на заболявания с възможен летален изход. Кардиналният въпрос днес, който трябва да е алфата и омегата на всички дискусии, програми, платформи, визии и т. н. е: може ли да спрем геноцида?

Можем! И първата стъпка е възстановяване на държавността, тоест, непосредственото действие на Конституцията; преди всичко:

– основните права, императивно разписани в глава II, които са неотменими (безплатно образование и медицинско обслужване; право на достоен живот; право на труд; закрила на семейството, майчинството и децата; равнопоставеност на всички пред закона; социална защита; и т.н.); но които на практика са суспендирани;

– гарантираната в чл. 19 защита срещу монополизма – особено нужна и на гражданите, и на малкия и средния бизнес;

– действена съдебна власт в съответствие с Конституцията, годна да ограничи и постепенно да ликвидира престъпността;

– чак когато съдебната власт успее да спре източването на милиардите от организираната престъпност, може да говорим за икономика; отнетите милиарди да се насочат към устойчиво развитие и реиндустриализация; което ще генерира ресурс за възраждане на образованието и науката, на социалните дейности (здравеопазване, пенсии, достойно заплащане на труда) и т.н.

Кой може да спре геноцида? Отговорът е извън партиите; засяга цялата нация и всеки, който реши да го експлоатира за свои утилитарни, теснопартийни цели, неминуемо ще претърпи загуба. България е в задълбочаваща се криза на легитимност. През последните години участието в парламентарни избори е под 49% от имащите право на глас. Народът показва сериозни признаци на пробуждане: над 51% от гражданите, независимо от настроенията им, от идейните им, политически, професионални, образователни и др. различия, се обявяват против системата, която убива. Те не желаят да участват в налагания им „демократичен“ спектакъл. Спонтанно следват примера на Махатма Ганди, демонстрират активна пасивна съпротива. Все повече граждани си задават въпроса: „Защо Виктор Орбан в Унгария, както и други страни-членки могат, а ние не можем?“

Днес редица граждански сдружения виждат възможност за спиране на геноцида чрез „смяна на алгоритма“, тоест, задачата да се реши по друг начин. Това означава мобилизиране на автентичния граждански сектор (който не получава външно финансиране), за активни действия, водещи до позитивни решения. От 80-те години на ХХ век такива сдружения успяха да завоюват сериозни позиции, да насърчават участието на хората в контрола на управлението в редица страни от Европа, Азия, Латинска Америка. Философията им е, че хармония в управлението може да се постигне чрез взаимодействие между трите главни субекта: правителство, бизнес и граждани. Колкото и да изглежда утопична, не може да се отрече, че тази идея е голямо предизвикателство. Впрочем всички големи идеи в историята на човечеството са били смятани за утопични, преди да бъдат реализирани на дело.

Успехът на новия курс (New Deal) в САЩ през 30-те години до голяма степен се дължи на баланса между властта и корпоративните интереси; предоставяне право на глас на уязвимите групи, вкл. сдружения на потребителите, организации на работниците, на фермерите, на групите в неравностойно положение. Данъчното облагане на най-богатите достига 70%! Тази политика не е загубила значението си и днес, сочи в доклада за 2017г. UNCTAD – Конференцията на ООН за търговия и развитие, призоваваща към отхвърляне на „пазарния фундаментализъм“ и „неолибералните рецепти“.

У нас са регистрирани стотици автентични граждански и патриотични, професионални, браншови и т. н. организации и сдружения (независимо от техните политически пристрастия, социални, етнически, верски и/или други различия), които милеят за Отечеството. Мобилизирането на тези сдружения означава най-после гражданите данъкоплатци да започнат да осъществят правото си да знаят как властта харчи парите им! Поемайки в свои ръце всички контролни и регулаторни дейности, които са извън трите власти, на практика ще се сложи касов апарат на държавата! А това е следващата стъпка към спиране на геноцида.

Гражданският изход за спиране на геноцида не означава отказ от сътрудничество с партиите; но само с такива, които се равнопоставят с хората, с народа, с Върховния суверен на България; с неговите автентични организации и сдружения. Дискусиите, когато иде реч за кардиналния проблем на Отечеството – спиране на геноцида, трябва да са ясни, прозрачни, убедителни. И само партии, които на дело зачитат гражданското общество; разбират равнопоставянето като дълг; като необратимо допускане да бъдат ежедневно, ежечасно контролирани чрез механизмите на гражданския контрол и регулация; само такива партии, могат да получат подкрепата на мнозинството.

Защото, кой друг, ако не автентичният граждански сектор, може да осъществи на дело правовата държава, да реализира идеала, записан от бащите-съставители на демократичната ни Конституция, решимостта „Да създадем демократична, правова и социална държава!“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (34)

 1. Да дойдат циганите от Европа у нас, както ни заплаши някакъв техен водач. Да се омешат с нашите мангали, да се изпрази България от българи.

  1. Трябва тебе черен манафин да омеси хубаво!

  2. Русофобе, ВОЛДЕМАР е етнически ПИЗДОСТАНЕЦ, който дори не може да се изрази семиотично на български език“ Особено го затрудняват миналите времена, които са МНОГО за разлика от ПИЗДОСТАНСКОТО минало време, което е ЕДНО ЕДНИЧКО!!
   Дотук с Волдемара!
   Сега по темата – СТАТИЯТА Е ПРОСОЦ!
   НЕУВАЖАЕМИЯТ АВТОР ЛЪЖЕ ТА СЕ КЪСА В „ИЗВОДИТЕ“! Като типично по КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖЕ, че можем да се оправим, залагайки на СОЦИАЛНИ НАДБАВКИ, ДОБАВКИ, ПРИБАВКИ и т.н. – разбирай ПЛАЩАНИЯ ОТ „държавата“ (демек от всички българи на раждащите, обикновено цигани). ЛЪЖЕ И В СТАТИСТИКАТА, защото ТАКАВА НЯМА!
   Ето я „официалната“ по преброявания:
   1900г. 4,3 млн
   1910 г. 5.0 млн
   1920 г. 5.0 млн
   1930 г. 6.0 млн
   1940 г. 6.6 млн
   и започва КОМУНИСТИЧЕСКАТА СТЪКМИСТИКА
   1946 г. 7.0 млн
   1956 г. 7.6 млн
   1965 г. 8.2 млн
   1975 г. 8.7 млн
   1985 г. 8.95 млн
   От тук нататък е истинската статистика:
   1992 г. 8.5 млн
   2001 г. 7.9 млн
   2011 г. 7.36 млн (7.1 млн по ЦРУ)
   2012 г. 7.0 (по ЦРУ)
   2013 г. 6.98 (по ЦРУ)
   2015 г. 7.19 (по ЦРУ)
   2016 г. 7.14 (по ЦРУ)
   2017 г. 7.10 (по ЦРУ)
   Коментари – КАКВИТО ИСКАШ!
   От елементарните КОМУНИСТИЧЕСКИ КЛИШЕТА – „по времето на комунизма България растеше!“
   До АВТОРЪТ на тази статия – „УМИРАМЕ!“
   Истината е, че след 1946 г. населението расте В ГРАДОВЕТЕ защото НАСИЛА Е ЗАКАРАНО ТАМ! А в града по онова време НЯМА РАЗВЛЕЧЕНИЯ, като на Запад, а има ОБЩЕЖИТИЯ! И в тези „общежития“ НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ СЕКС, а трябва да се „жениш“!
   Но виж статистиката 0т 1975 г. до 1992 г. – тя е КАТАСТРОФАЛНА защото показва, че БЪЛГАРИЯ НЕ МРЪДВА ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА, А НАПРОТИВ – ЗАПОЧВА ДА „УМИРА“ като самия комунизъм! За 20 години „РАЗВИТ ТОДОРЖИВКОВ КОМУНИЗЪМ“ България НАМАЛЯВА С НАД 200 ХИЛЯДИ ЧОВЕКА.
   Второто „разминаване“ в „статистиката“ е „преброяването“ през 2011 г. (Данните на „статистиката“ и ЦРУ се разминават драстично) Но това ще стане ясно ЗАЩО едва през 2014 г. когато КОМУНЕТО РЕНЕТА ИНДЖОВА ще признае, че „БРОЯТ НА ХОРАТА УМИШЛЕНО БЕШЕ ЗАВИШЕН С 200 ХИЛЯДИ ЧОВЕКА“ !!!
   Е – както виждаш „АВТОРЪТ“ умишлено ЛЪЖЕ, че със социални „придобивки“ (ТОВА Е ТИПИЧНО КОМУНИСТИЧЕСКА ЛЪЖА) ще се „повиши раждаемостта“! Статистиката 1975-1992 г. НАПЪЛНО ГО ОПРОВЕРГАВА – НИКАКВИ „СОЦИАЛНИ“ НЕ СПРЯХА СПАДА НА България по байтошово време!
   Айде да попитаме „автора“ – КОЛКО ТИ ПЛАТИХА ДА ЛЪЖЕШ???
   И най-вече КОЙ???

   1. Кофти кoпилe мръсно, но преброяването 2011та е по време на бойко борисов, и както казва инджова е политическо.
    Отделно, че шефката на нси тогаз, е соросоидка минала през авмериканска школовка, а сега е шефка на евростат…
    Пп. Я кажи, кoпилe мръсно, как са се развили селата в европата през 50-80те години?!
    Сигур путин ти е крив, че си такъв идиот.

    1. Г’н’у’с’е’н мангал, първо научи български, че тогава се хващай за трол на Нинова. Имаш ли поне основно образование, бе т’ъ’п’у’н’г’е’р вонящ?

 2. Много отдавна предричах, че този народ не може да има друга съдба освен изчезване, тотално претопяване. Този народ върви срещу всички природни закони за оцеляване. Забрави политика, религия, образование и стопанство. Става дума за ПРИРОДНИ ЗАКОНИ, които никой организъм досега не е победил. Ще останат мангалите, които се наричат „българи“, русофилите и дъртите комуняги, защото те имат органична несъвместимост със света. Тогава България ще се превърне в Кутията на Пандора.

  1. Ти изобщо имаш ли почивен ден, или тролиш денонощно?

 3. Цигани има навсякъде по света – те са цигани. Те живеят свободен живот, пеят, танцуват. В Европа има циганска музикална култура на световно ниво. БЪЛГАРСКИТЕ ЦИГАНИ НЕ СА НИТО ЦИГАНИ, НИТО РОМИ. ТЕ СА М-А-Н-Г-А-Л-И. Долнопробни и-з-р-о-д-и, д,и.в,а.ц,и. Нека се разножават, да безчинстват, да крадат, бият и убиват. Добре, но няма да има БЪЛГАРИ. Ще има мангали, комунисти и русофили, защото те също не са българи.

  1. „Циганска музикална култура на световно ниво“ – идиот!

   1. Т’ъ’п’а’ мангалска с’в’и’н’я! Какво разбираш ти от култура, бе дивак? Ти разбираш само от престъпления, фалшификации, кражби, източване на социални, изнасилване, побоища и убийства. Какво разбира мангал от култура. Хахаха. Пачавра воняща.

 4. Днес ми се отвори душата с тази новина. Значи бг тенофонда няма снойствата да управлява държава. От всичките 141 години управление само глад, мизерия, гибел и емиграция. Но това е последствие от онези проклятия и деяния които причинах смъртта на много невинни хора и деца дори и отскубнаха от бащина къща стотици хиляди. Тогава бг генофонда щастливо събираше от полетата оставените от турците овце, крави, телете, колеше ги и ги правеше на суджук и щастливо кльопаше. Сега и белите роби на гледат животни, пък и не останаха бели роби в булгаристан. Една прокълната земя населяна с прокълнато племе. Господ(Бог/Аллах) няма тояга за да наказва народите, наказва ги по този начин. Като Садом и Гоморе , срива ги из основи и те изчезват. Мехлем ми е на душата. Както е тръгнало ще довидя дена в който на земята няма да остане и един злобен, кръдлив, граблив, жалък, малък народ.

  1. Измъчен, ти получи ли и днес кютек и секс от кюрдски, сирийски и африкански мъже в Анадола? Не се прави, че Турция няма проблеми и че няма да бъде унищожена от малцинства.

   1. Измъчен, турците в Турция сте 76 %, ама много хитро се правите на сплотени и че нямате малцинства. Големи актьори сте.

 5. Пишете по една статия за демографската катастрофа в България всяка седмица, но никой не пише, че и в Германия има демографска криза, вече и в Гърция, а Скандинавските държави ще бъдат претопени от сомалийски цигани до 20 години, САЩ също имат ниска раждаемост на бели деца и висока раждаемост на латиноси, руснаците ще бъдат изгонени от китайци, ама всичките тези държави да не са луди да пишат, че имат демографски проблеми, те са свикнали да пишат доклади срещу България, нищо че в Кьолн преди 3 години 1 000 германки бяха изнасилени от цигани, нещо което никога не се е случвало в България.

  1. Ти немските шизокрави ги остави на мира!
   Лятото пълнеха улиците, щот е модерно, с демонстрации за повече афроараби да им подобряват гена, по нова година, и то кат стана модерно, ривахъ “ мъ що мъ и**хъ“…

   1. Аааа, биха ли ти шута германците? Те не искат мургави балкански диваци да им убиват жените и да им точат социалните.

 6. 500 години турци селекционираха, българи да са такива!
  Имаха възможности от 1944 до 1989 и Това загубиха.

 7. А бе, реалист, какви африканци в Анадола?! Те са само в големите градове само, така да се каже ,,за цвят’’. И кютек от кюрди и сирийци?! Я ела да видиш как помитаме цялата махала от сирийци или кюрди само при един малък случай на обиден турчин. Ти май ни сравняваш с вашето страхливо, егоистично, капсулирано, нехаещо и разединено племе!

  1. Делиормански мангал, ти от глупости и лъжи живееш в измислен свят. Турците в Турция сте 76 %. Малцинствата ще ви претопят с вашите собствени методи. Пътници сте, манго кирлив.

   1. Може и така да е, но при всички случаи вие бугарите ще си отидите преди нас от този свят. А това удоволствие ми стига.

 8. Каква давност иска авторът, след като кражбата на 500 000 000 долара от външнотърговска банка, извършена от бкп, вече 30 години бива прикривана, а безродните извършители или децата им, като георги зайков или фамилия младенови са политици на деня?!

 9. Отделно, че 5те причини са старостта на населението на 100 000 и малолетниге родилки на 1000…

  1. Не ти ли харесват малолетните родилки? Ами те са от твоя катун, бе мангалска пикня.

 10. А бе, вървете да правите деца. Стига хленчене.

 11. Аллах, Аллах, не мое така бре, аркадаш ! Нерде Ганя, нерде Гергана и Хубава Яна ? Тъй както е тръгнало, след десетина години Турция нама да има кого да “ пороби“ в България. Всяка години, цели армии от „българи – юнаци“, калпаци засрати, панически бягат от страната, сякаш чумата ги гони. И Братска Русия е доста омърлушена от този факт. Представяш ли си, тръгнал си да освобождаваш земята на Ботев и Левски от днешните американски поробители, а там нема бугари.Некакви си Осман и Сюлейман, Нюрем и Кьосем, ги посрещат с чалга, бухат кючек и пеят “ Ай сиктир, кьопек“ !

 12. „мъченик“или потенциален терорист!Мама ти да Е.Б.А турска,рязано прасе!Ти си н.а.е.б.а.н син на малоумен прост турчин и майка,която е пускала на всички.Мразиш БЪЛГАРИЯ,а нямаш право.Защото ти си ни клал и трябва да се срамуваш от миналото си.Ти трябва да се извиниш и цял живот да бъдеш роб на християнството!Смени си религията,защото е свинарска и просташка!Съвременен човек може само да мрази исляма.Защото това не е човешка религия-айетолах хомейни беше изрод!Всеки турски президент е бил свинар и продажник за интересите на САЩ.Израел ме кефи.Трепи арабите,респективно исляма!И така трябва!Бой по рязаните изверги!!!

 13. Ненаситните крадливи шопари от свинефермата герб изсмукват всички жизнени сокове на народа, не оставят пари за хората, крадат десетки милиарди на година и ги крият далеч в офшорни зони и сметки. А за наивните глупаци лъжат и пропагандират колко добре са започнали да живеят благодарение на свинефермата герб. Е само за миналата година България се стопи с цял окръжен град. Все едно един окръжен град спря да съществува заради стабилното шопарско управление на свинефермата герб.

  1. Г’о’в’е’д’о русофилско, твоят сталин и ленин са избили 20 пъти повече народ от Хитлер, бе тъп налъм! Путинще избия поне няколко милиарда и ти ще си между тях.

 14. За България има само едно спасение и решение. Българския народ като добър градинар трябва да изчисти градината си от паразитите, иначе ще има глад и мизерия. А паразитите, които трябва да бъдат изчистени и истребени до девето коляно са шопарите от свинефермата герб, след тях всички десни и леви и лъжепутреоти и т.н. Не трябва да има прошка за тези уроди, които унищожават българския народ и държава. Или те нас, или ние тях, друг път и избор няма.

  1. България трябва първо да се изчисти от русофили и дърти комуняги.

   1. Кво се пениш – за едно и също говорите….

 15. Наистина,нямало е по – тъп народ от Османските турци. Трябвало е, след като завладеят България, да ви спукат г.за от е.ан и бач, а впоследствие с огън и меч да наложат вярата и езика си . Нищо не са научили от Западните „цивилизатори“, които през това време „облагородяваха“ Африка и Америка, изпепелявайки цветущи човешки общности, разграбвайки до шушка несметните им богатства. Стотици години, стотици хиляди кораби, напичкани до козирката със злато и скъпоценности, пълнеха дворците и музеите на „Хуманизма“. А нашият малоумен фес цъкаше с език пред прекрасните църкви и манастири, които строеше и изографисваше „коленият“ и „бесен“ роб. Брех, макя му, в какви къщи и конаци живее гяуринът му неден.! А чаршиите, читалищата, школата, сокаците, чешмите ! Откъде се научиха на тези мурафети, раите проклети ? И вот тебе, днешната България, която от 140 години не е „Под Игото“.Идва нашенецът или чужденецът във вече немилата ни татковина и след първата свежа порция цигания, отива в Жеравна, Мелник, Трявна, в Троянската и Рилската обител, за да глътне малко Свобода и Красота от сътвореното през „Робството“.

 16. Раждаемостта не зависи пряко от жизнения стандарт. Ако зависеше, Франция, Британия и Германия с техните социални бонуси и висок жизнен стандарт сега щяха да отпращат свои граждани като емигранти в Африка и Азия, където поради ниския стандарт щеше да има демографски дефицит. А то е обратното: Западът принудително приема емигранти за компенсиране на прогресиращия срив на раждаемостта, а африканци и азиатци имат увеличаващ се излишък от млади граждани.

  През първата половина на ХХ в. нямахме проблеми с раждаемостта. Какво се промени та срива започна от 50-те години на миналия век?

  Нещата са “невидими” при повърхностно наблюдение.
  Промени се организацията на обществото. От 1950 г. се въведе смесено обучение в средните училища. Младежи и девойки в критичния за тях пубертет започнаха обучение тип “среден род”. Младежите вече не се обучаваха като мъже със специфичните права и задължения като отговорни граждани, съпрузи и бащи, а като НЛО, бизнесмени и потенциален електорат. При девойките нещата също се промениха. Не се провеждаше вече възпитание като майки, съпруги и защитнички на морала в обществото, а като джендер-индивиди, ориентирани към личностни изяви и творчески реализации.
  Такива джендър индивиди нямат нагласи да раждат и възпитават деца.

  След 1989 г. у нас (от 1948 г. на Запад) се проведе “сексуална революция”, която направи от Европа нормативно уреден бардак. А в бардаците не се раждат деца, защото пречат на професионалните ангажименти.

  Пропагандата нонстоп бучи за равенство на половете. Равните младежи и девойки, събрани в една къща имат сексуално привличане от два месеца до три години. След това отзвучава сексуалният нагон и съпрузите реално стават бизнеспартньори, равни претенденти за лидери в семейството – кой от обявените от пропагандата двама равни да вее байрака. Следва омраза и развод – няма време за деца. Поради краткостта на контактите, за по-лесна раздяла се преминава вече масово към безбрачно “съжителство” и родените малко и по грешка деца се прибират в SOS-детски селища, приемни семейства и други социални приюти, където получават възпитание, изключващо нагласи за създаване на семейство.

  Така либералите чрез свръхдоза демокрация и свободи провежда “хуманен геноцид” над нациите от европейската цивилизационна общност.

  Какво да се направи на първо време? Без да се забравя, че социалните процеси променят своята характеристика бавно, с десетилетия и в продължение на поколения.
  1. Да се възстанови в Семейния кодекс правния субект “Глава на семейство” с права и задължения да създава, поддържа и развива семейство.
  2. Да се въведе разделно обучение на младежите и девойките във всички училища от 14 годишна възраст до завършване на средно образование.
  3. Да се възстанови възпитателната функция на средствата за масова информация с насоченост към проблемите на стабилно семейство, майчинство, бащинство и отговорности пред обществото.
  4. Да се възстанови военната повинност за младежите с двегодишно обучение казармен тип, за възстановяване на нагласите за дисциплина, лична отговорност и мъжко самочувствие – крайно необходими за създаване и поддържане на семейство, където се раждат и възпитават деца.

  Малки са вероятностите тези мерки да се приложат след десетилетия мозъчни промивки на обществото от либералната пропаганда в обратен смисъл. Но тогава изход няма.

  Що се отнася до смъртността пораждана от стресови ситуации, има разработена каузална терапия и профилактика на тези състояния, която понастоящем струва около 22 лв. на месец за един човек, няма противопоказания и е 100 % ефикасна. След прилагането на лечението стресът се изживява нормално и отзвучава без патологични промени в организма.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.