Демократите повдигат обвинения срещу Тръмп

Процедурата по импийчмънт преминава на нов етап

„Ще спечелим”, обяви уверено US президентът

Лидерката на демократите в Камарата на представителите на US Конгреса Нанси Пелоси поиска да се изготвят основанията за повдигане на обвинения на президента Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

„Президентът не ни оставя друг избор освен да действаме, защото отново се опита да опорочи изборите ни за своя лична изгода”, каза Пелоси. И добави, че действията на Тръмп са в сериозно нарушение на конституцията.

„Президентът е злоупотребил със служебното си положение, подкопал е националната ни сигурност и е поставил под въпрос честността на изборите ни”, обяви Пелоси.

Разследването за импийчмънт започна заради телефонен разговор през юли между Тръмп и украинския му колега Володимир Зеленски, в който US президентът иска Киев да разследва политическия му съперник - демократа Джо Байдън, като същевременно е бавел пращането на помощи за Украйна.

След изявлението на Пелоси Тръмп изрази убеденост, че ще спечели битката за импийчмънта му. „Добрата новина е, че републиканците никога не са били толкова единни. Ще спечелим!”, написа президентът в туитър.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка