БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Половин милиард евро за метро до „Левски“ и „Слатина“

Децата на Благоевград изпратиха мартеници за депутатите от Европейския парламент

По инициатива на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел и община Благоевград за втора поредна година сръчните деца на Благоевград изработиха картички и мартеници, с които да зарадват чуждестранни евродепутати и да им разкажат за вековната българска традиция.

мартеници благоевград

Възпитаниците на школа „Етнография“ към ЦЛТРДБ с ръководител Антоанета Апостолова показаха завидни творчески умения и иновативни похвати в работата си. С помощта на филц, метални пръчици, перли и прежда, те изобразиха на картички пролетни мотиви, съпътстващи обичая за закичване с мартеници.

Момчетата в школата дадоха форма чрез техниката „квилинг“ на прекрасни мартеници от хартия.

мартеници благоевград

Изпод ръцете на момичетата се родиха пъстри пролетни цветя. С помощта на телените пръчици бяха изработени птиците, предвестници на пролетта – щъркели и лястовици. Пискюлите на мартениците се сдобиха със златни и сребърни парички за благополучие и късмет. Децата работиха с голямо усърдие и както повелява традицията, докато усукваха червено-белите конци, ги наричаха за здраве, плодородие и успех.

Изработените от децата картички и мартеници ще отпътуват за Брюксел и евродепутатът Мария Габриел ще ги подари на свои чуждестранни колеги със специално послание от малките творци на Благоевград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.