Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Със 100-те родопски гайди откриха изложение в Берлин Включват мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони

Започна разследване на причините за смъртта на Долорес О’Риърдън

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

Григор взе реванш №1

Илияна Йотова ще открие дискусия за бъдещето на ЕС

Михаил Попов: С усилията на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите способности

Емил Караниколов: Продължават да намаляват чуждестранните инвестиции у нас

Закон “Стоп Сорос” бори нелегалната миграция в Унгария Приходи на НПО от чужбина ще бъдат облагани с 25% данък

Разбиха мрежа за криптовалута на българката Ружа Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в акция на Европол по разследване на международна група за пране на пари

„Алтернатива за Германия“ иска наказания за бежанците, криещи възрастта си

Актьорът Майкъл Дъглас беше обвинен в сексуален тормоз

Удостоиха със златен почетен знак съдия в Търново Поликсена Георгиева, след 40 г. стаж, напуска Апелативния съд в старата столица поради пенсиониране

Еманюел Макрон обеща увеличение на разходите за отбрана

Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Децата на Благоевград изпратиха мартеници за депутатите от Европейския парламент

По инициатива на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел и община Благоевград за втора поредна година сръчните деца на Благоевград изработиха картички и мартеници, с които да зарадват чуждестранни евродепутати и да им разкажат за вековната българска традиция.

мартеници благоевград

Възпитаниците на школа „Етнография“ към ЦЛТРДБ с ръководител Антоанета Апостолова показаха завидни творчески умения и иновативни похвати в работата си. С помощта на филц, метални пръчици, перли и прежда, те изобразиха на картички пролетни мотиви, съпътстващи обичая за закичване с мартеници.

Момчетата в школата дадоха форма чрез техниката „квилинг“ на прекрасни мартеници от хартия.

мартеници благоевград

Изпод ръцете на момичетата се родиха пъстри пролетни цветя. С помощта на телените пръчици бяха изработени птиците, предвестници на пролетта – щъркели и лястовици. Пискюлите на мартениците се сдобиха със златни и сребърни парички за благополучие и късмет. Децата работиха с голямо усърдие и както повелява традицията, докато усукваха червено-белите конци, ги наричаха за здраве, плодородие и успех.

Изработените от децата картички и мартеници ще отпътуват за Брюксел и евродепутатът Мария Габриел ще ги подари на свои чуждестранни колеги със специално послание от малките творци на Благоевград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.