Джо Байдън в писмо до демократите: Имаме една задача и тя е да победим Доналд Тръмп

Въпреки че резултатите все още са неясни, президентът на САЩ Джо Байдън каза, че изборите са дали един “добър ден” за демокрацията в САЩ.

Президентът на САЩ няма да се откаже от кандидатурата си 

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща, че ще "е част от тази надпревара до края", въпреки призивите на някои демократи да се откаже от кандидатурата си.

В писмо, изпратено до демократите в Конгреса в понеделник, Байдън казва, че „нямаше да се кандидатира отново, ако (той) не вярваше напълно“, че може да победи Доналд Тръмп.

В писмото Байдън казва, че е „чул притесненията на хората“ и „не е сляп за тях“, но гласоподавателите на демократите на първичните избори са „изказали ясно и решително“, че той трябва да се кандидатира.

„Това беше тяхно решение. Нито пресата, нито експертите, нито големите дарители, нито която и да е избрана група от хора, без значение колко добри са намеренията“, пише Байдън.

„Не се съмнявам, че аз – и ние – можем и ще победим Доналд Тръмп“, казва той, добавяйки, че времето за въпроси как да продължим напред трябва да приключи.

„Имаме една задача. И тя е да победим Доналд Тръмп.“

В писмото си до законодателите Байдън се фокусира силно върху процеса за номинация на демократите, в който той получи 87% от подадените първични гласове.

„Това беше процес, отворен за всеки, който искаше да се кандидатира“, пише Байдън. "Гласоподавателите на Демократическата партия гласуваха. Те избраха да бъдат номинирани от партията."

„Сега не казваме ли, че този процес няма значение? Че гласоподавателите нямат думата?“, добавя той. „Отказвам да направя това“.

Байдън твърдо отхвърля критиките от страна на някои законодатели и донори, като казва, че „избирателите – и само избирателите – решават кой е кандидатът на Демократическата партия.

„Как можем да отстояваме демокрацията в нашата нация, ако я пренебрегваме в собствената си партия? Не мога да направя това. Няма да го направя“, казва той.

В допълнение към писмото си, изпратено до демократите в Конгреса, Байдън се обади и в програмата Morning Joe на телевизионния канал MSNBC - изключително рядко телефонно обаждане на живо от президента на САЩ.

В краткото телефонно обаждане Байдън казва, че „най-важното тук е, че няма да ходим никъде“.

„Няма да ходя никъде“, добавя той.

Повтаряйки част от думите в писмото си до депутатите от Демократическата партия, Байдън казва, че гласоподавателите са „говорили ясно“ по време на процеса на номиниране и че той вярва, че той е „най-добрият“ кандидат, който може да победи Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Докато телефонните обаждания на живо до телевизионни оператори бяха основна част от администрацията на Тръмп, това изглежда е първият път, когато Байдън прави това през трите си години и половина на поста.

Някои демократи призовават президента Байдън да се откаже от кандидатурата си за преизбиране, но огромното мнозинство не са изразили публично опасенията си.

Досега петима демократи от Камарата изрично са заявили подкрепата си за напускането на Байдън.

Това са представителите на Камарата на представителите Анджи Крейг от Минесота, Лойд Догет от Тексас, Сет Моултън от Масачузетс, Майк Куигли от Илинойс и Раул Грихалва от Аризона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка