Джо Байдън: САЩ подкрепят инициативата "Три морета"

Съжалявам, че не съм с вас на живо, но се възползвам от тази възможност да кажа, че САЩ подкрепя инициативата "Три морета". Благодаря на президента Радев и на министър Петков, че са домакини на тази среща на върха. Това заяви американският президент Джо Байдън във видео обръщение пред участниците в инициативата "Три морета".

"С невероятен потенциал, за да се подобри просперитета на този регион. САЩ подкрепя във всяка стъпка, за да могат да се подобрят връзките във вашия регион и с институциите, за да може Европа да изпълни отколешната си цел да е обединена, да работи и да живее в мир. Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, да се инвестира в добра инфраструктура по прозрачен начин, включително и по вашата инициатива да се изкорени корупцията, като работите заедно, ще укрепите суверенитета, ще се укрепи енергийната сигурност, а всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват в 21 век, за да може светът да е по-сигурен, да няма държави, които саботират други чрез кибератаки.

Можем да го постигнем заедно, благодаря ви и успех!", заяви американският президент Джо Байдън във видео пред участниците в инициативата "Три морета".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България