Дигитален сувенир спечели юбилейното издание на Startup Weekend Varna

Дигитален сувенир, който позволява съхранението на снимки и видеа на чип в ключодържател, спечели голямата награда на X юбилейно издание на Startup Weekend Varna, проведено в Техническия университет.

MEMOFY.CO се пребори за първото място в конкуренция с много други иновативни идеи, които екипи от над 120 програмисти, дизайнери и начинаещи ентусиасти разработиха като бизнес проекти в рамките на 54 часа. Дигиталният сувенир е дело на Чавдар Димитров, Данаил Енчев, Радостин Славов и Ивайло Георгиев.

"Пътувал си на страхотно място, направил си професионални снимки и искаш да ги покажеш на своите приятели. Достатъчно е да ги качиш на сървъра на MEMOFY.CO, който генерира дигитален микс и трансформира съдържанието във видео материал", обясни авторът на идеята Ивайло Георгиев. Призьорите смятат, че техният продукт пести време, лесен и бърз е за употреба, осигурява контрол и сигурност и преди всичко забавление.

За работата си те получиха куп награди - безплатни билети за бизнес форум Innowave, менторски съвети от Endeavor Bulgaria, 3 месеца безплатно ползване на споделено работно място в Innovator, безплатна регистрация на фирма, счетоводни услуги, работно място в Beehive за 1 година и участие в преакселераторска програма, в която ще се научат да защитят бизнес идеята си пред реални инвеститори.

Специална препоръка от журито и наградата на публиката спечели идея за органайзер на домашни задължения Dommy, който стимулира семейства с деца и съквартиранти в общежития да се грижат за уюта в дома си, като печелят точки и награди. Сред интересните проекти на начинаещи предприемачи бяха още приложение за запознанства чрез видеа, което филтрира потребителите по сходствата в интересите им и музикален софтуер, даващ пълна информация за определена песен.

Коментари

Задължително поле