Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Йорданка Фандъкова ще положи днес клетва като кмет на София по време на първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори. Това ще направят и кметовете по райони.

От групата на ГЕРБ ще предложат Елен Герджиков да заеме отново председателското място, както и да бъде изготвен нов правилник за работата на Общинския съвет. Избраната в общинския съвет от БСП Милка Христова коментира:

„Всички групи участваха в отминалите избори с много амбициозни програми и обещания. Сега е времето да видим кой как ще защити тези свои виждания и обещания, лично аз се надявам, че този парламент в този му състав предполага така доста сериозна и оспорвана дейност в добрия смисъл на думата. Че няма да има толкова лесно прокарване на спорни решения с едно чугунено мнозинство, което валидира решения, които не са обмислени, но просто са удобни или някой решил, че трябва да бъдат взети. Надявам се на силна конкуренция в името на по-доброто.

От общо 61 общински съветници в София ГЕРБ има 27, БСП - 15 съветници, „Демократична България“ - 12, ВМРО - 4-ма, а „Атака“ - 2-ма. Независим е Борис Бонев от „Спаси София“.

Коментари

Задължително поле