Доживотен затвор за полицая, убил родителите си заради имот

Венцислав Караджов реагира спокойно, макар на влизане в съдебната зала да каза: „Очаквам да ме оправдаят“

Доживотен затвор е присъдата, която бившият полицай Венцислав Караджов получи от Пловдивския окръжен съд, след като беше признат за виновен в убийството на двамата си родители. Вечерта на 15 май 2016 г. Караджов застрелял майка си Божура с 5 патрона, а баща си Цветан – с 3, след като години наред се карал с тях за семейния имот. Караджов-младши бил инвестирал в него около 70 000 лв., но те отказвали да му го прехвърлят. Той завел дело срещу тях и 3 дни преди убийството научил, че е загубил и на последната инстанция. Тогава решил да ги застреля, макар че е единствено дете и един ден би наследил въпросната спорна къща и терена около нея.

От самото си задържане 2 дни след разстрела Караджов отрича да е убил родителите си и демонстрира неизменно добро настроение в съдебната зала. Когато влизаше, за да чуе съдебния акт, той каза, че очаква да го оправдаят. След това изслуша спокойно доживотната присъда и обяви, че борбата продължава, а това е само първата инстанция.

Доказателствата срещу него са само косвени, защото на случилото се няма свидетели, охранителните камери в района на дома на Караджови не са го засекли във въпросната вечер, не е намерено дори оръжието на престъплението. Патроните, с които са убити родители му обаче, са от партида, произведена в „Арсенал“, която не е стигала до магазинната мрежа. С такива боеприпаси обаче са провеждани учебните стрелби в пловдивската полиция, чийто служител Караджов беше до ареста си. След тренировъчните стрелби никой в МВР не броял гилзите, които прави възможен вариантът Караджов да е задържал за себе си част от боеприпасите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право