Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Проф. Асен Балтов: Приетитe в „Пирогов“ с COVID-19 преди това са били на домашно лечение с антибиотици

Ген. Мутафчийски се срещна с екипите на първа линия на ВМА, благодари им за усилията срещу COVID-19

Китай пусна пълна хронология на епидемията от коронавирус в провинция Хубей

Италия отпуска 400 млрд. евро за засегнатите от COVID-19

Доц. Мангъров: Да се затвори цялото общество е новост, която не е издържана от епидемиологична гледна точка

Тръмп подписа указ за добив на ресурси от Луната

Часовникът на пандемията трака все по-зловещо След хиляди придобивки и загуби по пътя на цивилизацията най-сетне разбрахме, че никой не може да ни отнеме само смъртта

Как отговаря шефът на въпроса ще има ли заплата този месец?

Менда Стоянова: Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразят

Премиерът Борисов с поздрав към медиците: Поклон пред вашата човечност, сила и отговорност 

Доживотен затвор за убийство на митничар

На доживотен затвор при специален режим за убийството на старши митнически инспектор Георги Дребчев бе осъден днес от Пловдивския окръжен съд подсъдимият Божидар Атанасов.

Той бе признат за виновен в това, че на 13 юни 1999 г. пред вход Г на блок 131 на жилищен район „Тракия” в града под тепетата предумишлено и с користна цел е умъртвил служителя на Митница Пловдив Георги Дребчев – престъпление по член 116, ал.1, т.7 и т.9 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 20, ал.2 във връзка с ал.1  и чл.54 от Наказателния кодекс.

Пловдивските окръжни магистрати пратиха за 15 години и 6 месеца зад решетките при първоначален строг режим и бизнесмена Иван Карабелов, който бе признат за виновен, че в съучастие с починалия на 3 февруари 2012 г. бивш кмет на Съединение Евгений Маринчешки като подбудител, умишлено е склонил Божидар Атанасов да извърши престъпление с користна цел и да умъртви Георги Дребчев.

Богидар Атанасов и Иван Карабелов са осъдени да заплатят общо 200 000 лв. обезщетение за причинените неимуществени щети от престъплението си на двамата наследници на Георги Дребчев – по 100 000 лв. за всеки от частните обвинители. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.