На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Дойдох за „Ал. Невски“, а попаднах в кошмар (обзор)

„Дойдох на ваканция в България, за за разгледам София и да видя прочутия площад „Александър Невски“, но попаднах в кошмар.“ Това заяви Мурад Хамид, зетят на терориста, извършил нападение над  френския сатиричен седмичник „Шарли ебдо“. Той по свое желание даде интервюта за българските телевизии Нова и Би Ти Ви. Направи еднакви изявления пред различните журналисти, покрит с хавлия през главата, така че се виждаха само очите му.

„В  София се оказах сниман от всички големи телевизии като военен престъпник. Предпочитам да се върна във Франция, тъй като тук не ми дават никакви обяснения защо съм задържан. Във Франция полицията ще направи разследване и ще установи, че не съм виновен“, каза Мурад Хамид в сутрешните блокове на телевизиите. Той добави: „Единствената ми вина е, че съм зет на терорист. Шариф Куаши е мъж на сестра ми, но не сме общували често. Не съм отивал в „Ислямска държава“. Това не е държава, това са терористи, които убиват хора от всякакви религии. Моето желание е не да убивам, а да се уча и да се развивам“, каза роднината на Шариф Куаши.

Той влезе на 26 юли в България, като заяви, че идва на екскурзия за 7 дни, но след два се опита да мине в Турция. Граничарите на Капъкуле го върнаха у нас, като обясниха, че той

има забрана да посещава за 5 г. страната им. Веднага след това е бил настанен в приют за бежанци, съобщи в. „Журнал дю диманш“. Френските власти смятат, че той е имал намерение да се влее в редиците на ИДИЛ. По сигнал за отпътуването му, подаден от негови близки, антитерористичната прокуратура в Париж е започнала разследване срещу него, издала е европейска заповед за ареста му и е поискала от България да бъде екстрадиран. Софийският градски съд разгледа делото за екстрадицията му на 10 август. Пред съдиите той сам поиска да се върне във Франция, тъй като тук го третирали като „куче в ареста“.  Съдиите му дадоха три дни, за да промени искането си. Вероятно във вторник ще се произнесат за екстрадирането му.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не е зле, когато пишете за роднински връзки, да сте си изяснили предварително кой кум и кой сват, защото иначе въвеждате хората в заблуждение – според нашенската роднинска фразеология Мурад Хамид не е зет на атентатора, а негов ШУРЕЙ! Още повече, че и самият Хамид обяснява, че сестра му е била омъжена за Шариф Куаши, т. е. за атентатора.

  2. „Дойдох на ваканция в България, за за разгледам София и да видя прочутия площад „Александър Невски“ ето как ги учат да лъжат нашите адвокатчета.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.