Доналд Тръмп е паднал с почти 300 места надолу в класацията на милиардерите на Forbes

От времето, в което влезе в Белия дом през януари 2017 г., до напускането му преди няколко месеца, състоянието на Доналд Тръмп е спаднало с близо една трета, от 3,5 милиарда долара до 2,4 милиарда долара, пише Forbes. Междувременно Стандарт енд Пуърс (S&P 500 - вторият най-използван индекс за оценка на състоянието на фондовия пазар в САЩ) се е увеличил със 70%.

Всеки инвеститор в даден момент е съжалявал, че е държал актив твърде дълго. Никой друг обаче не е правил такава голяма грешка като Тръмп - не се отказа от портфолиото си след встъпване в длъжност, а същевременно не се възползва да спечели пари от пазарния бум, който той задвижва.

Ако още от първия си ден като президент беше продал всичко, беше платил максималните данъци върху печалбите от продажбите, а след това да вложи приходите в безконфликтния фонд, проследяващ S&P 500, Тръмп щеше да приключи управлението си с приблизително 1,6 милиарда долара повече от сега.

В момента неговото състояние се оценява на 2,4 милиарда долара, което го поставя на 1299 място в класацията на милиардерите на Forbes. Миналата година е бил на 1001 място. Всъщност Тръмп е по-богат от преди една година, когато в началото на пандемията стойностите паднаха, но въпреки това не можа да пребори другите милиардери в списъка, чиито богатства нараснаха.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка