Доналд Тръмп обеща да изкорени комунизма в САЩ

Доналд Тръмп

Все по-голям натиск срещу Байдън заради войната в Газа

Заплахата отвън не била толкова сериозна 

“Радикалните леви бандити живеят като паразити”

Бившият президент Доналд Тръмп нападна своите опоненти и критици по време на речта си за Деня на ветераните, като ги нарече “паразити”. Според него те представляват по-голяма заплаха за Съединените щати от Русия, Китай и Северна Корея, пише “Ню Йорк Таймс”.

“Ние ви обещаваме, че ще изкореним комунистите, марксистите, фашистите и радикалните леви бандити, които живеят като паразити в границите на нашата страна, които лъжат, крадат и мамят на избори”, каза Тръмп към края на речта си в Ню Хемпшир, повтаряйки твърденията си, че изборите през 2020 г. са били “откраднати”. “Те ще направят всичко, законно или незаконно, за да унищожат американската мечта”, добави милиардерът.

Основният претендент за номинация на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г. продължи речта си, заявявайки: “Заплахата от външните сили е много по-малко зловеща и опасна от заплахата отвътре. Защото ако имаме компетентен, умен и твърд лидер - Русия, Китай и Северна Корея няма да посмеят да ни разиграват”.

В допълнение към нападките срещу “радикалната левица”, Тръмп атакува нюйоркския съдия, наблюдаващ неговото дело за гражданска измама. Също така, той нарече главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс “бедствие”, а специалния прокурор по делото му Джак Смит определи като “побъркан”. Смит повдигна две обвинителни акта срещу Тръмп: единият за незаконно съхраняване на секретни документи, а другият твърди, че Тръмп е нарушил мирното предаване на властта, като е опитал да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

В друг материал “Ню Йорк таймс” съобщава, че Джо Байдън е подложен на все по-силен вътрешнополитически натиск, заради позицията си към войната в Газа. Настоящи и бивши служители на Конгреса, предимно от по-младото поколение, са изразили пред изданието остри несъгласия с шефовете си и с правителството на Байдън.

През последните седмици стотици амрикански държавни чиновници призоваха писмено за прекратяване на огъня. Десетки служители се появиха и на пропалестински демонстрации. Около 500 бивши членове на предизборния щаб на Байдън от 2020 г. пък написаха отворено писмо с призив за прекратяване на огъня, посочва “Ню Йорк Таймс”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка