Доналд Тръмп: САЩ ще възстановят икономическата си активност със или без ваксина

Президентът Доналд Тръмп

Доналд Тръмп заяви, че въпреки че се надява, че до края на годината ще бъде открита антикоронавирусна ваксина, САЩ ще възобновят своята икономическа активност „със или без ваксина“, цитира думите му London Evening Standard.

Американският президент повтори, че иска САЩ да продължат напред и да облекчат ограниченията, за да стимулират икономиката.

Новините идват след като фармацевтичният експерт Монсеф Слауи заяви, че данните от ранните проучвания показват, че „до няколко стотици милиони ваксини ще бъдат доставени до края на 2020 година“

Изказвайки се на събитие в „Розовата градина“ на Белия дом, Тръмп каза: „Върнахме се! Със или без ваксина“.

Президентът каза още, че не се притеснява от бързия тест за коронавирус, на който разчита, за да гарантира безопасността си.

Тампонът, който се използва ежедневно в Белия дом за тестване на самия Тръмп, ключови членове на неговия персонал, както и всички посетители на комплекса, е обект на проверка.

Данните от университета в Ню Йорк показват, че тестът дава голям дял фалшивоотрицателни резултати, а Агенцията по храните и лекарствата също обяви, че проучва предварителни данни, предполагащи, че тестът на Abbott Labororitie може да пропусне голям брой случаи на COVID-19.

Тръмп обаче изрази увереност в тестовия комплект и каза: „Abbott е страхотен тест, това е много бърз тест.

"И винаги може много бързо да се повтори."

Тестовете бяха използвани и за да оправдаят решенията на повечето служители на Белия дом да не носят маски, докато не им бъде наредено да правят това по-рано тази седмица.

„Трябва да стигнем до дъното на тази история, но все още имаме увереност в теста или нямаше да го имаме на пазара“, заяви министърът на здравеопазването Алекс Азар пред Fox Business Network.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка