Доналд Тръмп: САЩ ще увеличат ядрения си арсенал

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще увеличат ядрения си арсенал, "докато другите се вразумят", повтаряйки намерението си да изтегли страната си от споразумението от 1987 г. за премахване на ядрените оръжия със среден и малък обсег, сключено с Русия, предаде ДПА.

"Това е заплаха, отправена към когото си поискате. И тя включва Китай, и тя включва Русия, и тя включва всеки друг, който иска да играе тази игра. Не можете да правите такова нещо. Не можете да ме разигравате", заяви Тръмп във Вашингтон, преди да потегли за предизборна проява в щата Тексас.

Той добави, че Москва "не се е придържала към духа на това споразумение или към самото споразумение". С този аргумент той обясни плана си за изтегляне на САЩ от договора от 1987 г., информира БТА.

"Китай не е включен в споразумението. Китайците трябва да бъдат включени", добави той.

Тръмп припомни, че САЩ имат повече пари, отколкото която и да е друга страна.

"Ние ще увеличим ядрения си арсенал. Докато останалите се вразумят. И когато те го направят, тогава ние всички ще проявим мъдрост и ние ще спрем всичко. И между впрочем ние не само ще го спрем, но ще намалим (ядрения арсенал), нещо, което аз бих искал да направя", каза Тръмп.

Коментари

Задължително поле