До 300 хил. евро за къща край столицата

Средствата, които са готови да дадат купувачите за къща край София, са в широк диапазон и най-често варират от 90 хил. до 300 хил. евро.

Нараства интересът към парцели

Метрото е положително за пазара

Все повече се забелязва интерес към покупката на къщи и парцели за строителство на къщи в покрайнините на София, посочват от консултантска компания на пазара на имоти. Средствата, които са готови да дадат купувачите, са в широк диапазон и най-често варират от 90 хил. до 300 хил. евро в зависимост от района, в който се намира къщата, състоянието ѝ и др. Предпочитани при търсенето на такива имоти са кварталите Драгалевци и Симеоново, а също така и селата Лозен, Панчарево, Бистрица и др.

Цените на парцелите също варират в широки граници от 50 хил. до 100 хил. евро в населените места около София, а в самата столица са значително по-високи.

Въпреки нарасналото търсене на къщи, най-много сделки има с апартаменти. В София предлагането на жилища ново строителство до голяма степен зависи от наличните свободни терени. При новото строителство в етап на строеж преобладават монолитните жилища, които имат най-голям дял. Има засилено строителство в западната част на столицата, в квартали като Левски, Хаджи Димитър, Сухата река.

Жилищата в тези райони се предлагат на цени от 1300 евро до 1900 евро на кв. м според етапа на строителство, до който са достигнали. Повишаване на цените в тези квартали тепърва ще се наблюдава и поради строителството на нови метростанции от третия лъч на софийското метро в района.

Според данни на консултантската компания най-активно е предлагането на жилища в Малинова долина (на цени от 1300-1350 евро/кв. м), Студентски град (от 1350-1400 евро/кв. м) и Кръстова вада (от 1400-1500 евро/кв. м).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти