Дрогирана сливенка без книжка блъсна две коли пред пешеходна пътека

Снимка: Архив

Дрогирана и неправоспособна шофьорка помля два автомобила пред пешеходна пътека на бул."Панайот Хитов" в Сливен. Произшествието е станало към 14,45 ч. на 8 октомври, съобщиха от полицията. Инцидентът с нищо не е бил провокиран от останалите участници в движението и е предизвикал шок сред тях, както и сред множеството минувачи, сред които и деца.

Пътеката се намира в непосредствена близост до един от най-посещаваните магазини за детски стоки и ресторант на отсрещната страна. 27-годишната "шофьорка" на "Пежо 206" е управлявала без да спазва дистанция. По тази причина се забила в задната част на лек автомобил "Ситроен", спрял пред пешеходната пътека да даде предимство на минаващите хора. След удара, кой знае защо, "водачката" превключила на задна предавка и натиснала газта без въобще да погледне дали пътят е свободен за подобна маневра. Така последвал втори удар, този път - в идващия след нея "Мерцедес".

На място е пристигнал патрулен екип. При проверката се е установило, че виновната за произшествието никога не е имала шофьорска книжка. И на това отгоре се е качила в колата под въздействието на метаамфетамин. Тя била отведена в полицейското управление, където е задържана за 24 часа по Закона за МВР. Автомобилът е бил собственост на друг гражданин. Регистрационните номера са били свалени, а регистрацията му - прекратена. За щастие, опасният инцидент се е разминал без пострадали в оживения район. Причинени са материални щети и на двете блъснати коли. Сливенската ще бъде изправена по бързото производство пред съда.

Още двама дрогирани шофьори бяха установени на същата дата при проверки по пътищата в Сливенска област. В понеделник около 21 часа, служителите на МВР от Котел са задържали 26-годишен мъж от Ихтиман, който управлявал "Ситроен" след употреба на амфетамин и метаамфетамин. 24-годишен новозагорец е бил заловен с "Лада Самара", посред бял ден, на една от основните улици в града, след употреба на метаамфетамин, амфетамин и марихуана. Двамата млади мъже също отиват на съд по бързото производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право