Д-р Людмила Емилова: Лечението с плодове извайва фигурата

34-1

Специално за „Труд“ д-р Людмила Емилова започва своята поредица на дълголетието.

Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали близо 45000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

 

Mного често лечението с плодове, чай и мед се възприема като диета. Всъщност това е единствената програма, при която се освобождават невероятните възможности на човешкия организъм за самопречистване, обновление и оздравяване. В резултат болестите отстъпват, кожата ни се подмладява и сияе, усещаме енергията и работоспособността си като неизчерпаеми.

Лечебният глад е известен на човечеството и практикуван от древни времена. Най-новото си научно признание той получи в края на 2016 г. с връчване на Нобеловата награда за физиология или медицина на японския професор Йошинори Осуми за работата му в изясняване на механизмите на автофагията - ключов процес за разграждане и обновяване на клетъчни компоненти. Ученият доказа, че при глад клетката преминава ефективен мощен процес на изчистване и самообновяване.

Ние, българите, имаме наследството на Лидия Ковачева- уникалната българска система за лечебен глад с плодове, чай и мед. В нашия медицински център отделяме специално внимание на резултатите от приложението на програмата, събирани и съпоставяни през годините.

На пръстите на едната ръка се броят диагнозите, при които не бива да се прилага- повишена функция на щитовидната жлеза, някои тежки генетични заболявания и терминални състояния.

Лечението с плодове, чай и мед не е диета. При всички диети наблюдаваме връщане на килограмите, а при някои – дори поражения върху здравето. Единствено лечебното гладуване, включително омекотеното- с плодове, чай и мед, лекува и като бонус постига намаляване на килограмите. То може да се прилага по всяко време на годината и се понася с лекота от пациентите.

В нашия медицински център постоянно идват хора от цял свят, за да направят профилактика и да се заредят с енергия. А сънародниците ни чакат да получат тежки увреждания и тогава са готови на всичко. Може би причината е, че в европейските страни, Русия и САЩ здравните каси финансират подобни програми. И нашата каса би излязла от клинична смърт, ако отдели средства за профилактика вместо за безумно скъпи и съвсем не безопасни интервенции.

Категориите в мисленето са най-устойчиви и най-бавно си отиват удобните стереотипи - че закуската е задължителна, че гладът е опасен, че бременните трябва да похапват за двама, и още, и още. Но безброй научни изследвания на авторитетни университети и специализирани лаборатории доказват, че истината няма как да се крие и премълчава

Най-много в медицинския център се радваме на това, че при нас идват все повече млади хора, все повече млади семейства с децата си, все повече родители, изпратени от сина или дъщерята, за да се научат всички заедно на по-здравословен начин на живот.

 

Рецептите за дълголетие, специално предоставени на „Труд“ от:

34-2

Веселин Станков е завършил специалност Екология в Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски”. Както споделя в популярния си личен блог, е работил какво ли не - доставчик, експерт в природозащитни организации, изп. директор в асоциация за търговия с биопродукти, съдружник във веган ресторант, консултант към подобно заведение и т.н., и т.н. От четири години убедено твърди, че е открил точното място за себе си- лектор-консултант в медицински център на д-р Емилова. На голям интерес се радват заниманията в организираното от Веско кулинарно училище за пациенти и кратки походи сред природата за запознаване с удивителния свят на ядливите диви растения.

Фреш с помощта

на блендер

34-4

Необходими са 200 г моркови, 2 бр. червени ябълки, китка пресен киселец, 100 мл вода.

Всичко се смила в блендера и се прецежда през тобричка за ядково мляко. Полученото количество е около 330 мл в зависимост от размера и сочността на ябълките. При желание и ако ябълките са много сочни, водата може да бъде елиминирана

 

34-3

Илия Илиев е готвач не само по образование, но и заради убеждението, че природосъобразното гурме е мисия възможна.

 

 

 

Ядкови кюфтета (порция)

34-6

50 г сурово кашу и 50 г овесени ядки се смилат с блендер. Добавят се 25 г ситно смлян морков, половин връзка ситно нарязан магданоз, 15 г ситно нарязан лук, щипка сол, щипка сминдух, 2 щипки чубрица и 2 щипки червен пипер.

Омесва се добре. Добавят се 25-30 мл студена вода и се меси отново. Оформят се кюфтета и се слагат за 30 минути в хладилник, покрити с фолио. След изваждане кюфтетата се оставят за по 2-3 секунди от двете страни в сух незалепващ тиган на висока температура, да хванат златисто кафеникава коричка. Сервират се със салата от домати с босилек, айсберг или рукола и нарови зрънца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве