На 20 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 20.01.2020

Властелинът на екрана 100 г. от рождението на гения на киното Федерико Фелини

Предотвратиха опит за бягство от затвор край Амстердам

Филтрите за комини дават чист въздух на София Ефективността им е 80% и се усеща веднага. 100 устройства са спестили 1.5 тона вредни емисии за по-малко от година, предстои монтажът на общо 2000

Водата за Перник – без риск за София Вместо да източват язовира, ще захранват града

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 януари 2020

Емил Димитров: Да се прекара водата от „Мало Бучино“ до Перник е едно изключително голямо начинание

За демократите обвиненията срещу Тръмп са неоспорими Президентът играе голф във Флорида

Купуваме летни ваканции у нас с 40 на сто намаление

АТАКА с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Тенис под дима от пожарите

Повече пари за реклама на наше вино в Китай Увеличават помощта само за бутилки със защитено наименование или произход

Путин се похвали с напредък по Либия Конференция в Берлин събра над 10 световни лидери

Светлинно шоу и реч на Джонсън в чест на Брекзит На 31 януари ще бъде пусната и специална монета

Европа не пуска пикапа Tesla Автомобилът не може да бъде сертифициран за ЕС, предупреждават експерти

Дългоочакваният електрически пикап на Tesla няма да получи право да се продава в държавите от Европейския съюз, прогнозират експерти на германския орган за контрол на транспорта TUV. Причината е, че пътниците в кабината не са достатъчно добре защитени. Специалистите по пътна безопасност очакват, че пикапът няма да издържи по-строгите европейски критерии за сигурност.

В Съединените щати производителите имат право сами да издават разрешителни за движение на своите превозни средства. Това е т.нар. процес на самосертифициране. Тоест – инженерите на Tesla преценяват, че автомобилът им е годен за продажба и му издават сертификат. В Европейския съюз в процеса на сертифициране участват както представители на производителя, така и на независими технически организации като TUV. Всяко превозно средство трябва да отговаря и на списък от определени критерии.

Пикапът на Tesla, който бе представен наскоро под името Cybertruck, не може да изпълни изискванията за пасивна безопасност на пасажерите и за защита на пешеходците. Приложените при него високоякостни сплави не позволяват при удар каросерията няма да се деформира по начин, по който да абсорбира енергията и да защити оптимално хората в кабината. Експертите твърдят, че въздушните възглавници няма да могат да спасят пътниците. Предната част и капака са да проектирани да изглеждат ефектно, но не и да играят спасителна роля при удар и при сблъсък с пешеходец. За да бъде сертифициран за европейския пазар, пикапът трябва да претърпи сериозни конструктивни изменения, предупреждават експертите от TUV.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.