Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Европейската комисия блокира вноската от 1 милиард евро в Гърция

Снимка: Владимир Савов

Финансовият сектор в Гърция е уязвим поради много голям брой необслужвани кредити и ниска рентабилност, което затруднява кредитната експанзия и възстановяването на инвестициите. Това посочва Европейската комисия w годишната си оценка на икономическото и социалното положение в държавите членки, публикуван днес.

Гърция, заедно с Италия и Кипър, сега навлиза в прекомерни дисбаланси (държави, които имат сериозни проблеми с реалната икономика). Те са единствените 3 държави от общо 13 проучени в рамките на мандата на Еврогрупата.

В доклада се посочва, че макар Гърция да е успяла успешно да завърши програмата за подкрепа на Европейския механизъм за стабилност през август 2018 г., постигайки значителни подобрения през последните години, все още остават значителни дисбаланси, „включително дълбоко отрицателна международна инвестиционна позиция, която продължава да се влошава в резултат на бавно нарастващия БВП и салдото по текущата сметка, което остава отрицателно.“ Специално се споменават реформите, които са изоставени, като се подчертава, че те трябва да бъдат „устойчиви“.

По отношение на дълга докладът посочва, че темпът на неговото намаляване „зависи до голяма степен от продължаващото постигане на договорените бюджетни цели и от изпълнението на реформите за стимулиране на потенциалния растеж“.

Що се отнася до възвращаемостта на 1 милиард гръцки облигации от SMP и ANFA, Комисията отбеляза, че няма условия за изплащане на вноската като част от втората оценка на засиленото наблюдение след приключване на меморандума. Също така, според доклада, лош икономически растеж показват банки, инвестиции и производителност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.