Доналд Тръмп: Конгресът не може да ме свали от поста

Нанесоха побой на общински охранител при опит за палеж на частна пералня

СГС потвърди присъдата на Константин Каменаров от 1 година и 3 месеца затвор за шофиране с 1,6 промила алкохол

Осъдиха Северин Красимиров на 30 години затвор

Стартираха консултациите за Общинска стратегия за развитието на културата 2019-2029

Ученици събраха 9000 лева за бездомни кучета

Зам.-министър поема биопроизводството, плодовете и зеленчуците

Григор в битка за топ 50

Национален координационен съвет контролира морбилито, болните са вече 463

Съдът в Кърджали върна шофьорската книжка на Лютви Местан

Фенове и ръководства на „Ботев“ и „Локо“ (Пд) на среща в Общината за Голямата къща

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Свръхрегулациите удавиха идеята за Европа

Двама влизат в затвора за обир на бензиностанция в Лясковец Апашите се маскирали, пребили служителя и отмъкнали 2140 лева

ЦСКА пълни „Армията“ за реванша с „Ботев“ (Пд)

Молдовецът бомбаджия призна за взрива на банкомати в София и Пловдив

Европейски ценности = джендър-идеология? Как Договорите за Европейския съюз родиха неолибералната диктатура

Победа на бай Яне от Луковит над бай Юнкер от Люксембург

Изключителен пример за национално достойнство – това бе победата на България над Истанбулската конвенция. Едно изключение на фона на европейския ценностен разпад, което прави чест на България даде пример на воля за облик! Ние заявихме пред целия свят: „Харесваме се много повече такива, каквито сме – в сравнение с тези, в каквито неолибералната идеология иска да ни превърне. Отдавна не вярваме на анонимните брюкселски чиновници и сега е моментът да им кажем какво мислим за тях и за техните налудничави теории“.

Това бе челен сблъсък на две различни ценностни пространства.

Това бе български национален принос за събуждането на Европа и за връщането й към нейните християнски корени, ценности и стандарти.

Победа на обикновените хора над брюкселските елити.

Победа на човечността над лудостта.

Победа на бай Яне от Луковит над бай Юнкер от Люксембург.

Победа на чичо Данчо от Криводол над чичо Жозеф Дол от Брюксел.

Победа на здравия български разум над аморфната идеологическа налудност.

Победа в една тежка битка на противостоящи ценности.

Защото именно ценностите – това е разделителната линия в Европа.

Ценностите се оказаха най-слабото свързващо звено в Европейския съюз и точно в тези области започна видим разпад. Лесно е да се скъсат връзки, които никога не са били създавани. Това е видимо най-вече в областта на т.нар. права на човека, превърнали се в парад на извратеност и откровена морална мерзост. Поне от нормалната, източноевропейска гледна точка, разбира се. В Западна Европа явно са по-развити, по-широкоскроени, по-по-най. Ние тук, слава Богу, изоставаме от този допотопен ценностен разпад.

Но както Римската империя не е разрушена за един ден, така и Римският договор от 1957 г. не подсказва този случващ се пред очите ни ценностен разпад. Затова нека накратко проследим как се развиват европейските ценности от първия договор за първото европейско обединение – Европейската икономическа общност (ЕИО) в Рим през 1957 – до Лисабонския договор през 2009 г. Договорът за създаване на ЕИО е подписан (за неопределен срок) в Рим през 1957 г., поради което става известен като Римския договор. Той влиза в сила от 1 януари 1958, а практическото му изпълнение почва от 1 януари 1959.

ЕИО е учредена единствено като икономически съюз за създаване на единна икономическа територия – Общ пазар. С Римския договор се поставят само и единствено икономически цели и задачи за тяхното постигане. В този договор всичко е само бизнес. Никъде не се говори за ценности. Никъде не се говори за етика и морал, камо ли пък да се споменава за еднополови бракове или за смяна на модела на семейство от мъж и жена, или за отваряне на вратите на ЕИО за мигранти.

И все пак, годината е все още 1957, джендър-идеологията тепърва предстои да бъде зачената.

Междувременно нещата търпят развитие. В преамбюла на подписания през 1992 г. Маастрихтски договор, с който се създава днешният формат на ЕС, се появяват следните изречения-мотиви от името на 12-те страни основателки: „КАТО ПОТВЪРЖДАВАТ своята привързаност към принципите на свободата, демокрацията и зачитането правата на човека и основните свободи, както и принципа на правовата държава, КАТО ПОТВЪРЖДАВАТ, че зачитат основните социални права, определени в Европейската социална харта, подписана в Торино на 18 октомври 1961 г. и в Хартата на Общността за основните социални права на работниците от 1989 г., КАТО ЖЕЛАЯТ да задълбочат солидарността между своите народи, при зачитане на тяхната история, култура и традиции“.

Демокрация, свобода, права и свободи на човека – разбира се, но! В съчетание със зачитането на историята, културата и традициите на народите и страните, подписващи Договора за ЕС в Маастрихт. Дотук – по-скоро добре. Добър баланс на индивидуални свободи и национални култури и традиции.

Лукавостта на „правата на човека“ обаче не спира дотук. През 2007 година е подписан Лисабонският договор, появил се вместо отхвърления през 2005 г. на референдуми в Холандия и Франция Договор за европейска Конституция. Влязъл в сила през 2009 г., в Лисабонския договор е добавен следния текст – член 1а: „Съюзът се основава на ценностите на зачитане на човешкото достойнство, на свободата, демокрацията, равенството, правовата държава, както и на зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, които принадлежат към малцинства. Тези ценности са общи за държавите-членки в общество, чиито характеристики са плурализмът, недискриминацията, толерантността, справедливостта, солидарността и равенството между жените и мъжете.“

Този очевидно левичарски неолиберален, очевидно джендърски подход и то в утвърдения в България основателно негативен, „истанбулски“ смисъл на понятието „джендър“ – внася смущаващ подтекст в този допълнително включен текст. Какво му е лошото или какво му е неясното на текста от Маастрихт: „КАТО ПОТВЪРЖДАВАТ своята привързаност към принципите на свободата, демокрацията и зачитането правата на човека и основните свободи, както и принципа на правовата държава“. Кое налага изричното включване на текста за „правата на лицата, които принадлежат към малцинства“? И ако се запази тази тенденция на конкретизиране, в някой от следващите версии на Договора за ЕС дали няма да бъдат изрично изброени лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните, интерсексуалните и каквито други джендъри са се появили през това време? А защо не ги изброят и поименно?!

И всъщност тези „малцинства“ не са ли под закрилата на „правата на човека и основните свободи“? И за какви малцинства става дума в този случай, след като в Европа няма системни проблеми със спазването на правата на етнически или религиозни малцинства? Очевидно левите и либералите, под благосклонния поглед на Европейската народна партия, са добавили и още един текст в Маастрихтския договор, според който „ЕС се бори срещу социалното изключване и дискриминациите и насърчава социалната справедливост и закрила, равенството между жените и мъжете, солидарността между поколенията и защитата на правата на детето“.

Каква е тази непонятна „правозащитна“ логика? Вместо свободно икономическо пространство и насърчаване на конкуренцията – заповядайте един чисто нов неолиберален джендър-фашизъм. Заповядайте всякакви „Истанбулски конвенции“, всякакви задължителни джендър-идеологии, и всякакви днешни и утрешни извратености, облечени в юридическа форма. Добре дошли в пред-християнската ера – това ни казват от Брюксел. Джендърският натиск над България се осъществяваше именно през „засиленото сътрудничество“ в областта на външните работи и правосъдието. И ще продължи да се налага оттам – натиск в полза на анонимни елити в Брюксел и Страсбург и втръснали до баналност неолиберални слуги в София, зад всички от които наднича сянката на Сорос.

Затова днес възниква въпроса – Министерството на външните работи на Република България дали не се е превърнало в Министерство на вътрешните работи на Джордж Сорос? Дали Министерството на правосъдието на Република България не е на път да стане послушен инструмент за задкулисно налагане – без никакво обсъждане! – на всякакви малоумни директиви и конвенции като Истанбулската? Колко други „пожелателни“ джендър-директиви са подписани, без дори да знаем?

Всички тези въпроси трябва да получат отговор. Защото обществената търпимост към подобно биполярно разстройство в институционалното поведение ще изчерпи своя лимит. Институциите на националната държава трябва да защитават първо интересите на своя народ. Недопустимо е джендър-идеологията да влиза като у дома си през широко отворените врати на системата на външните работи и системата на правосъдието. Както и през доверени лица – в системата на образованието.

Това е неприемливо за огромното мнозинство от българския народ.

Неприемливо е от гледна точка на:

– вяра в Бог

– любов към България и родовите традиции

– привързаност към семейството от мъж и жена

– убеденост, че възпитанието на децата е изключителна функция първо и преди всичко на родителите, и едва след това на образователната система.

Това трябва да бъде спряно. И ще бъде спряно – с привличане на общественото внимание върху невралгичните точки в институциите и с натиск на общественото мнение върху джендър-пипалата в системите на външните работи, правосъдието и особено – образованието.

БОРД срещу джендър-идеологията и национална съпротива на всички нива – пълна мобилизация на имунната система на обществото ни. Решаващият сблъсък е през май 2019 г., когато предстои историческата битка за България и за бъдещето на децата ни. Защото победата за България минава през битката за Европа.

(От блога на автора – urumov.bg – със съкращения)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (30)

 1. За да те правят балама има 2 начина: Религия или джендърство.

 2. Нека припомним, че Александър Урумов се е „влял“ в редовете на ДС като секретен сътрудник Абел още деветнадесетгодишен. Вербувал го е офицерът Тодор Божанов. Това го прави един от най-младите сътрудници на комунистическите тайни служби.

  Като директор на дирекция във военното министерство в периода 1999 – 2001 г. „ранният“ Урумов ще се запомни с разправата с някои от неудобните офицерски и цивилни кадри не само в подчинената му дирекция.

  Сякаш ненадейно Урумов напуска МО и става един от учредителите на дясната партия Консервативен съюз ЕКИП, чийто председател става не кой и да е, а главният секретар на СДС тогава Христо Бисеров. Делегатите приеха устав и три меморандума – за създаването на консервативния съюз, политически и в подкрепа на Симеон II. ДС застана зад Царя.

  Впоследствие агент Абел осребри тази подкрепа – дълги години Урумов беше шеф на пресцентъра на БНБ. Ще припомним само, че пресдиректърът на БНБ селектираше журналистите, пред които управителят на БНБ Иван Искров трябваше да говори за състоянието на КТБ. Подчиненият на Искров Урумов е бил в основата на списването на почти всички изявления на Искров по драмата с фалирането на КТБ.

  Сега Урумов пак ще е директор, но във военното министерство. Както казват служители на МО, след 16 години палачинката се обърна. Държавна сигурност се завърна на бял кон в министерството на отбраната….

  1. Хубаво е да се припомнят тези неща… както и за бкп активиста – евроатлантик плевнелиев и дс шофьора – посетител на козяк цветанов.

    1. Що бе, да не ти ли припомняме, че нараняват нежната ти душица и двете мозъчни клетки?

 3. браво ! значи само хората на ДС останаха читави и незасегнати от масирания джендър-стрийминг…

 4. Както казва народа:Гузен негонен бяга.Урумов,ти си прост педераст,под прикритие.Парцала на блъскоф,Труп с поредната рашистка агитация.Отидете в Азия,там най добрите момичета са момчетата.Ще ЍВи разпорят ануса.

 5. Арабите са измислили Нова измама за Атака към Европа, като се наричат- Педдерази и затова измислиха Истанбулската Конвенция. А в България и цяла Европа, е пълно с Предатели- Крадци с имена- Крушата, Картофа. ТИя бивши затворници са Педофили както оня Владо Кузов. Лошото е че тия бивши затворници искат да вземат Властта в Европа и не им пука за това че някакви педофили от Азия искат да нападат Европа. Педофила Кузов искал да стане съдия. Предателите- Педофилите и Педерази може да ги познаеш по това че винаги вдигат много Шум.

 6. Блъсков осьзна
  секунда живот е това,
  / тез провакатори
  ми губят мисълта/
  ама нищо от това
  Борисов и Цветанов
  са Келешите на
  БГ ПОЛИТИКАТА
  КАКТ ВИНАГИ
  И СЕГА…

 7. Олеее, беж лиске да бягаме от дърти изпращяли мухлясали посерковци като този „автор“. Такива ГОВЕДА като него връщат цялата страна назад във времето на ФАШИСТА СТАЛИН, защото говедата не могат да живеят в друга система освен в тоталитарна, където ТЕ СА НА РЪКОВОДНА ДЛЪЖНОСТ и с един телефон „оправят цялата рода, приятели, познати и колеги. (До КАТ:) „Алооу, дай ми шефа ви… Пенков, аз съм Урумов от ДС. Абе, снощи един братовчед се напил и ударил две момчета с колата. Виж да го оправите там…“ Мамка ви да … гадни РУСКИ ЧОРБАДЖИИ ИЗЕДНИЦИ!

 8. Някой може ли да обясни защо химна на Русия е същия като този на фалиралия СССР? Какви са тези глупости за „нерушимия съюз“, като той се разпадна като стар кенеф и за „свободния республик“, като руската „свобода“ означава да не мислиш? Съюзът им е съюз колкото „демократична“ Корея е демократична. Фашистката хунта обръща всичко обратно и твърди, че черното е бяло.

 9. В честь товарища Блъскова…
  Амадо Мио и Вспомения
  из Ближнего к Дальнего Востока

  На Здоровье
  и под Липите

 10. В честь товарища Блъскова…
  Амадо Мио и Вспомения
  из Ближнего к Дальнего Востока

  На Здоровье
  и под Липите

 11. русофоб скапан-химна на РУСИЯ се отличава от стария химн на СССР по текста.Иначе прекрасната мелодия остава.Иначе след Ленин химн е бил интернационала

  1. Да, прав си. Последният път когато го чух (преди години) беше „Союз нерушимий“. Отдавна съм прекъснал всякакви контакти и информации с фашистката хунта.

 12. Пичове, следва моята любима
  Амрита и незабравимата
  Amado Mio, Love me for ever,
  а бяха велики години от
  Александрия , Кайро ,Судан,Йемен
  / Сана…великото благословено плато…/
  до велика Америка…
  Господ прощава,
  на тия дето са се разкаяли и
  Амерканско гражданство
  ВЗЯЛИ
  Амерканско Гражданство

 13. Прости , Госсподи…греховен съм,
  ама от всякъде…и ТИ благгодаря,
  че си съз мене…и аз подир тебе
  АМИН И ДО НОВИ СПОМЕНИ…

 14. А бе русофоб всички тук знаем че мразиш руснаците,ама сега знаем че си заклет педерасТ. И…какво правиш тук?

  1. Аууу, извинявайте, русофили. Не знаех, че коментарите в Труд са само за агенти и тролове на Путин и дърти изпращели БИВШИ (слава богу!) партийни функционери, лелеещи надежди за възстановяване на ръководната им роля чрез нова руска окупация.

   1. КОВРО ДОЛНА ГНУСНА. ОСВЕН ВЪВ СТАНДАРТ И ТУК ЛИ ИДВАШ ДА СЕРЕШ. И ЩО СПОМЕНАВАШ ГОСПОДА. ДОЛНА КОВРА СИ ТИ. АКО ТЕ НАБАРАМ ЩЕ ТЕ РАЗПОРЯ

 15. Statiata e za pozdravlenie! Mululmanskata invazia na Evropa ima prichini – 1. adultery & fornication na ateistichna Evropa – seki iska da chuka seki !!!! 2. sexual peversion . 3. Otmashtenieto na secular rich Jews s miliardite $$$$ za pogubeni rodnini prez WW2 4. Preopakovanata komunisticheska ideologia – liberalen bolshevism, propovedvana kat religia bez alternativa . Novite doselnici imat chuvstvo na superiority , prezirat ni za gornite 2 prichini, idvat da zavladeiat i da dokazhat svoita si kauza !

 16. ДО РУСОФОБА И ДРУГИТЕ ДЖЕНДЪРИ, калин-малин и Т.Н. каза:

  САШО УРУМОВ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН И ГЛАВА НА СЕМЕЙСТВО, А ВИЕ КУРВИ ШИБАНИ, ДЕТО ГО ПЛЮЕТЕ, НАЙ-МНОГО ОЧИТЕ ДА МУ ИЗПИШЕТЕ!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.